
תגידו רק את האמת: אתם באמת רוצים שהחרדים יתגייסו כבר מחר בהמוניהם? אתם באמת מתכוונים לכך שכבר בסיום שלב ראשון בטירונות תעמודנה חיילות ותזמרנה לאוזניהם ועיניהם של הטירונים החדשים? הרי אלה לא 'דתיי מחמד' או דתיים לאומיים המאופקים בדרך כלל, הם ינטשו בשנייה הראשונה את האולם או את המאהל. ומה? משם ישר לכלא 6?
חברים יקרים, אתם הממעטים שינה בלילות עקב העובדה שרק חלק מהציבור מתגייס לצבא העם, קחו קצת אוויר ותחשבו שנית. הרי ברור שהמולת 'חוק טל' אינה אלא מערכה נוספת בקמפיין השנאה מבית-שמש במסווה של ציונות נלהבת. נכון, חוק טל לא התקבל אמש, עשור שלם חלף מאז אהוד ברק העלה אותו על שולחן הדיונים, ובכל זאת, המחשבה השנייה אותה אני מבקש נשענת על התנהלות האדם וגם הטבע.
אין שום תופעה בטבע, בין אם יוצר אותה האדם ובין אם לאו, הבאה באיבחה אחת ואשר לא מותירה נזקים. תהליכי הסתגלות והטמעה טבעם המהותי הוא הדרגתיות. מי שמנסה להחיש את גאולת החרדים מעצמם (כך הרי חושב החילוני הממוצע), סופה שתיכשל. כמה משאבים וכמה רצון כביר הושקעו בפרוייקט שילוב חיילים חרדיים בחיל האווויר, והנה בפקודה מטופשת אחת מתערער ניסוי השתלבות הדרגתי למופת. ולמי שמהרהר בדבר, שאלו את המפקדים הישירים בדבר האוצר הזה הנמצא לא בארצות החושך, אלא כאן ממש בשכונה ממול או ביישוב ליד. התפעלות יוצאת דופן מההספק המ
בלתי נתפסת העובדה שהתמונה החולפת וגם קיימת מול עיני היא שחלק ממפקדי הצבא וממפקדי הקמפיין נגד החרדים והמתנחלים, מעדיפים זמרת חיילת על וקהל מציית של מוחאי כפיים על פני לוחמים לעילא ולעילארשים ומהתפיסה המהירה.
ייתכן מאוד שהתמונה החולפת בעיני המתנגדים להארכת החוק, כלומר אלה שהתנגדו לו מלכתחילה, גורמת לחלחלה רבה. בעיניו הוא רואה גדודים גדודים של חיילים חבושי כיפות שחורות וסרוגות, ואלה מבצעים פעילות בגבולות ומכינים, רחמנא לצלן, את הדור הבא של הצבא. זה כבר בלתי נסבל.
אבל גם בלתי נתפסת העובדה שהתמונה החולפת וגם קיימת מול עיני היא שחלק ממפקדי הצבא וממפקדי הקמפיין נגד החרדים והמתנחלים, מעדיפים זמרת חיילת על וקהל מציית של מוחאי כפיים על פני לוחמים לעילא ולעילא אשר כל בקשתם היא לא לשמוע שירת בחורה מקפצת על במה. היא בלתי נתפסת מפני שמשך שנים רבות, כולל השרות הצבאי הפרטי שלי, של שני בני והאחרים בתור, ושל אחי ואחיותי, חלמנו על צבא אשר אמור למלא את ייעודו האחד: להיות מכונת מלחמה משומנת היטב כזו שתרחיק את האויב מכל מחשבת זדון על מלחמה.
כפיית גיוס על הציבור החרדי לא תועיל למטרה עליה חלמתי ונאבקתי. תנו ליהודים הללו הסובלים מדי יום ביומו מרוחות אוטו-אנטישמיות שלא היו מביישות תקופות אחרות, לעכל בקצב שלהם את היותה של מדינת ישראל מדינה ריבונית, וקודם לכל, מדינה שניתן להזדהות איתה. חרדי צעיר השומע וחש מכל עבר את הדיבורים על סובלנות כלפי 'האחר' עד אשר זה מגיע אליו, ירחיק עצמו מן הצביעות הזו.
ואם מישהו חושב שבמאבק הזה בו מותירים לחרדי להיות שותף לכפייה אנטי-דתית, כלומר גיוס בתנאי הגבירים החילוניים או להיות שותף למחנה המשתמטים, יצא משהו טוב, כנראה שהוא חי בבועה של קמפיינים הנשלפים לעת בחירות. תנו לחברה החרדית העוברת שינויים מבורכים גם מנקדות מבטם שלהם, אורך נשימה, כולנו כיהודים נרוויח.