אברכים
אברכים

פרויקט מיוחד משותף למשטרת ישראל ולג'וינט: מסלול שירות ייחודי במשטרה עבור הציבור החרדי. ראובן גורבט, מרכז הפרויקט מטעם הג'וינט, מספר ביומן ערוץ 7 על התקווה להצלחה דומה לזו של פרויקט 'שח"ר' הצבאי, פרויקט המשלב בשורות הצבא צעירים חרדים המתמחים בתחומים הטכניים.

לדבריו משטרת ישראל שראתה את הצלחת פרויקט 'שח"ר' ביקשה לקיים פרויקט דומה בין שורותיה ולאחר מהלכים מול הצבא נפתחה ההרשמה לפרויקט החדש. גורבט מספר שפרויקט 'שח"ר' שהחל אך לפני כשלוש שנים כשהוא כולל 30 מגויסים כולל כעת כאלף צעירים חרדים המבקשים להשתלב בתחומי העשייה החברתית בישראל, אך עם זאת מבקשים הבנה לצרכיהם המיוחדים.

בשלב הראשון מתכוונת המשטרה לפתוח את שורותיה לעשרים וחמישה צעירים ובמידה והמהלך יוכיח את עצמו וההיענות תהיה רבה תורחב המסגרת. לפי שעה, הוא מספר, ההיענות טובה.

במסגרת התוכנית החדשה יוכלו אברכים מגיל 20 ומעלה המעוניינים לצאת לשוק העבודה, להתגייס לשורות משטרת ישראל. האברכים ייעברו הכשרה ייעודית ויוסמכו כשוטרים, וישרתו בתנאים המותאמים לצרכיהם הייחודיים, כמו למשל: אוכל בהכשר מיוחד, זמני תפילות ושירות עם הפרדה בין גברים ונשים. התוכנית תחל לפעול בחודשים הקרובים בירושלים, כאשר בשלב הראשון יגויסו כ-50 אברכים לעבודה במסגרת משטרת התנועה, בעיקר בתפקידים אדמיניסטרטיביים.

אז מה מאפיין את מסלולי השירות החדשים והופך אותם לאטרקטיביים כל כך עבור צעירים חרדיים? עבור גורבט התשובה ברורה והיא מתחלקת למספר סעיפים: "רוב המשרתים נשואים, כך שעל פי חוקי הצבא מגיע להם תשלומי משפחה, הם מבקשים להגיע להכשרה מקצועית ולרכוש ניסיון מקצועי. את כל זה הם מקבלים במסלולים הללו כשבנוסף הם מקבלים מערכת תמיכה שמלווה אותם, ולכך אחראי ארגון 'תבת' והג'וינט.

להערכתו של גורבט מערך התיאום מול המגזר החרדי טוב, ואם כי יש תמיד מקום להשתפר הרי שכאשר ישנה נכונות להכרת הצרכים התרבותיים של האחר המסלול הוא חיובי כהגדרתו.

והאם מדובר בתכנית הבנויה בהכרח למגזר החרדי? גורבט מזכיר שגם למגזר הכללי קיימים מסלולי שירות לאומי כאלה ואחרים, חלקם מיועדים לבנות דתיות, אך בחלקם שותפים גם בני הציבור החילוני. "המסלול פתוח לכולם. רק צריכה להיות הסדרה של פרטי העניין בחוק".