במשרד הבריאות חוששים, כי העלייה בצריכת משקאות אנרגיה בקרב בני הנוער פוגעת בבריאותם, וממליצים להגביל המכירה בדומה לאלכוהול.

במשרד מציינים, כי בשנים האחרונות חלה בעולם ובישראל מגמת עלייה בצריכתם של משקאות המכונים "משקאות אנרגיה". ייחודם של משקאות אלה בכך שהם מכילים כמות גבוהה של קפאין, לצד מרכיבים נוספים טאורין, די גלוקורונולקטון ולעיתים אף ויטמינים מקבוצת B ותמציות צמחים שונים כמו גוארנה ו/ או גינסנג.

לדעת מומחי המשרד, צריכה בלתי מבוקרת ובכמויות מוגזמות של משקאות אלה בעיקר בקרב צעירים, ילדים ובני נוער מביאה לצריכה גבוהה של קפאין, זאת בנוסף לצריכה של קפאין ממקורות אחרים כמו: משקאות קלים ומים בטעמים שונים, תה, קפה, שוקולד ותרופות.

קפאין הינו חומר פרמקולוגי אשר מעלה את רמת הערנות ומפיג עייפות, מרחיב/ מצר כלי דם (מפחית כאבי ראש), מעלה לחץ דם, משתן ועוד. צריכה עודפת שלו גורמת לתופעות לוואי שליליות, ביניהן חרדה, מתח, כאבי ראש, עצבנות, חוסר שינה, טכיקדיה, אובדן תיאבון, שלשולים, סחרחורות, רעד בידיים וכפי שנצפה לאחרונה, עלייה בסיכון להתמכרות לקפאין ולחומרים אחרים כמו ניקוטין, אלכוהול וקנביס. ילדים ובני נוער רגישים יותר ממבוגרים למגוון ההשפעות השליליות של קפאין.

בנוסף מעלים במשרד את החשש, אשר הוכח במקרים רבים, כי צריכת משקאות שכאלו במשולב עם אלכוהול, מגבירה את הסיכונים הרבים הנגרמים מעצם שתיית האלכוהול.

לאור זאת ממליצים במשרד להגביר את שיתוף הפעולה עם משרד החינוך בנושא הסברה בבתי הספר לילדים ונוער כחלק ממערך ההסברה בנושא אלכוהול וחומרים אחרים.

עוד ממליצים במשרד על הפיכת ההנחיות לסימון לתקנות מוסדרות וכן החמרת אופי וסוג הסימון, כולל הגבלות מכירה לגילאים שונים. וכן לחוקק הגבלות על מכירת משקאת אלו בדומה לאלכוהול, מכירה למבוגרים בלבד.