לא פחות מ-65 זני פלפל חדשים נחשפו השבוע בפני 100 חקלאים, נציגי משתלות וחברות זרעים מרחבי הארץ והעולם בתחנת 'יאיר – מחקר ופיתוח ערבה תיכונה וצפונית' שבחצבה. זני הפלפלים החדשים, בשלל צבעים וטעמים, יוצגו לקהל הרחב לצד פיתוחים חקלאיים ייחודיים, בתערוכה החקלאית הגדולה שתתקיים בחצבה, בט"ו בשבט המתקרב. מגוון זני הפלפלים שהוצגו בפני חקלאים, נציגי חברות זרעים ומשתלות מכל רחבי הארץ, הינם פרי מאמץ משותף של 14 חברות זרעים, שתוצרתן נבחנה במהלך תקופת הגידול על ידי חוקרי מחקר ופיתוח ערבה, מדריכי שרות הדרכה במשרד החקלאות ונציגי חברות הזרעים. החוקרים בוחנים מדי שנה עשרות זנים חדשים פרי טיפוח חברות זרעים ישראליות וחברות מחו"ל. את חלקם יוכל הצרכן הישראלי לטעום על הצלחת בשלל צבעים, צורות וטעמים, כבר בעונה הבאה. החוקרים מדווחים כי הזנים שהוצגו והוצעו לגידול לעונה הבאה, מצטיינים באיכותם, בעמידותם בפני וירוסים, בכמות היבול שלהם ובאחוז הפוטנציאל שלהם ליצוא, תוך התחשבות בדרישות המחמירות של האיחוד האירופאי המשותף, לדוגמא: גודל הירק- כאשר באנגליה מעדיפים פלפלים קטנים אך בארה"ב, רוסיה וגרמניה מעדיפים ירקות גדולים. כך גם שאלת תקופת הקטיף, בארה"ב מעדיפים פרות שנקפו בנובמבר ובארצות אחרות מעדיפים קטיף מאוחר יותר. אילון גדיאל, מנכ"ל מו"פ ערבה תיכונה וצפונית אומר, כי "דרישת השוק העולמי כיום היא לפרי בריא ואיכותי, זני פלפלים מאוקלמים ומועברים לגידול לחקלאי הערבה וכי זני הפלפלים הגדלים בערבה מבוקשים בשווקי העולם, נארזים ונשלחים מדי יום בטיסות קרגו ובספינות מיוחדות ומקוררות לשווקים יוקרתיים בחו"ל. יתרונם של הגידולים החקלאיים מהערבה הוא באפשרות לשווקם בעולם בעיקר בתקופת החורף, תקופה בה הם אינם גדלים בחו"ל אך ימי השמש הרבים ומזג האוויר בחורף בערבה מאפשרים את גידולם בדרום הארץ. עוד מציין גדיאל, כי היקף שטחי גידול הפלפל בערבה גדל בהתמדה בשנים האחרונות, והגיע בעונת הגידול האחרונה ל-18,000 דונם מתוך כ- 30,000 דונם פלפל בהיקף ארצי. שטחי הפלפל מהווים השנה כ- 60% מכלל שטחי הגידול בערבה והתיכונה וכיכר סדום ויבולי הפלפל הינם מעל מאה אלף טון בשנה ורובם מיועדים ליצוא". גדיאל מדגיש כי "הפלפלים ידועים כבעלי רמות גבוהות של ויטמינים, ניתן בעזרתם לדכא התפתחות מחלות שונות והם מייצרים פעילות נוגדת חמצון המונעת נזקים הנגרמים לגוף עקב תהליכים טבעיים או כתוצאה מחשיפה לרעלים ותרופות. זני פלפלים רבים עשירים באופן מיוחד בויטמינים (A,C,E) המופיעים בהם ברמות גבוהות יחסית לפירות וירקות אחרים, וכי אכילת פלפל אחד תורמת יותר ויטמין סי מאשר תפוז".