לוגו פייסבוק
לוגו פייסבוקפייס בוק

לראשונה במדינת ישראל בוצעה פסילת רישיון תקדימית בעקבות כתב אישום תקדימי שהוגש על בסיס עבירה שתועדה ופורסמה בפייסבוק .

כזכור , כתב אישום ראשון מסוגו במדינת ישראל , הוגש לפני מספר חודשים ע"י תביעות אגף התנועה , בתום חקירה שנערכה ביחידה המרכזית של את"ן , על בסיס סרטון שהועלה  ברשת החברתית פייסבוק, בו נצפה נהג שתועד נוהג עפ"י החשד ברכב מסוג BMW  במהירות 260 קמ"ש בכביש החוף.

השופט אבישי קאופמן אישר היום בבימ"ש השלום לתעבורה-עכו, את בקשת התביעה המשטרתית לפסילת רישיון נהיגה עד תום הליכים (כנהוג פסילה לחצי שנה בסיומה תתבקש הארכה). השופט ציין בהחלטתו כי "לאחר שעיינתי בחומר שבתיק ובסרט עצמו , מסקנתי היא כי בשלב זה קיימות ראיות לכאורה לעבירה המיוחסת למשיב. עוד ציין השופט  בהחלטתו כי המשיב "נראה כמי שעורך "מסיבה של ממש" עם חבריו ..." .

היחידה המרכזית של אגף התנועה ערכה חקירה בנושא עם קבלת החומר לידיה, במסגרתה נחקרו כלל המעורבים, לרבות הנהג שהסתתר תחילה  והסגיר עצמו לאחר שהוכרז עבריין נמלט. כתב האישום גובש והוגש לבית המשפט ע"י עו"ד פקד שגית שועלי ועוד-רפ"ק בני סמו מאת"ן, אשר ביקשו  פסילה עד תום הליכים בשל מסוכנותו הרבה של הנהג בהתאם לממצאים בתיק החקירה.

ערוץ 7 גם בפייסבוק - הצטרפו עכשיו