זוכרים ומתייחדים. שרנסקי
זוכרים ומתייחדים. שרנסקיפלאש 90
יושב ראש ועדת הקליטה של הכנסת דני דנון כינס דיון מיוחד על פעילות חב"ד בעולם, במטרה לחזק את ההקשר בין פעילות חב"ד בעולם לבין מוסדות המדינה, ובהם משרד החוץ ומשרד החינוך.

נציגי חב"ד ובהם שליחים מהעולם שהגיעו לדיון אמרו כי יש שיתוף פעולה, אבל יש צורך בתקציב בעיקר לפעילות האבטחה של בתי חב"ד בעולם. כך דווח בקול ישראל.

שליח חב"ד בתאילנד, הרב נחמיה ויללהם, אמר כי בתי חב"ד מקבלים יעוץ ממשרד הביטחון אך המימון של מרכיבי הביטחון הוא על חשבון חב"ד. הוא אמר כי עלות האבטחה לבית חב"ד דוגמת זה שנמצא בתאילנד היא בין 60 ל-80 אלף דולר בשנה אחת.

השר לשירותי דת יעקב מרגי אמר כי הדיון הזה מתקיים באיחור של כמה שנים, "חייבים לשחרר תקציבים לפעילות הברוכה שעושה חב"ד בעולם, אנשים בודדים הופכים את עצמם למפעל עשייה רוחני", אמר השר מרגי שקרא לסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית לבחון מחדש את צורת חלוקת המשאבים בתפוצות.

יושב ראש הסוכנות נתן שרנסקי אמר כי מידי יום מתבוללים בעולם 500 יהודים. שרנסקי אמר כי יש עשרות אלפים חיילים שמטיילים בחו"ל וכמעט אין להם מגע עם יהדות, ובתי חב"ד מאפשר מגע עם זהות יהודית.