
רשתות חברתיות הביאו על החברה את הברכה של שיח ושותפות, אך שימוש לא מבוקר בהן יכול להרע או אף לפגוע בזוגיות.
לשכת עורכי דין לענייני גירושין של ארה"ב הציגה אמש סטטיסטיקה של הליכי גירושין אשתקד בארה"ב. לפי הנתונים בכ-20 אחוזים מסך המתגרשים השנה ציינו רשת חברתית זו או אחרת כגורם לנתק.
81% מכלל עורכי דין לענייני משפחה הדגישו כי במהלך השנתיים האחרונות אחוז הבגידות בנישואין נשאר זהה, אך צמח תפקיד הרשתות החברתיות בגירושין. לדעת יועצי הזוגיות עליה זו נובעת מכך, שהקשר הרגשי בין המתכתבים נוצר מהר יותר בכתיבה ברשת, מאשר בחיי היום יום. הרשת מעבירה תחושה שגויה של חוסר מציאותיות ומקלה על האדם לשתף ברצונותיו.
מה אני עושה פה לא יודע
הפסיכולוג סטיבן קימונס טוען כי אנשים בנוכחותם ברשת כמו פייסבוק מונעים לרוב מרצונות תמימים וסקרנות בעיקר. למרות שהרשת מלאה פיתויים וזימה, משתמש הרשת תמיד צריך לשאול עצמו, למה אני כרגע גולש ברשת? ההצעה השנייה היא להמנע משיחות עם אנשים לא מוכרים ברשת החברתית. יתרה מכך מציע דוקטור קימונס לבני הזוג להתחלף בסיסמאות לרשת החברתית.