בראיון ליומן ערוץ 7 מסביר רס"ן במיל. ד"ר דוד צנגן, מלוחמי 'חומת מגן' בג'נין את הסיבה להתנגדות הלוחמים לפשרה שהציע בית המשפט העליון מול הבמאי והשחקן מוחמד בכרי.

ד"ר צנגן מזכיר כי לנוכח טענותיו של בכרי בסרטו 'גנין ג'נין' כאילו חיילי צה"ל רוצצו ראשי ילדים וזקנים, ירו בנשים הרות ופוצצו בית ספר נקבע בבית המשפט כי הדברים הם שקר מוחלט וכי בכרי עשה שימוש במניפולציות קולנועיות בכדי להציג את טענותיו כאילו היו אמת. עם זאת הוא מזכיר כי בכרי זוכה מאשמת לשון הרע ודיבה כיוון שכיוון את השקר שלו כלפי גוף ציבורי ולא כלפי אדם, כלומר כלפי חיילי צה"ל באופן כולל ולא כלפי חייל פלוני או אלמוני.

בדיון שהתקיים היום בבית המשפט העליון הוצגו הטענות נגד קביעה זו כשהן נתמכות ברמטכ"ל באותם ימים שאול מופז, בסגנו דאז, משה יעלון ואף ביועץ המשפטי לממשלה.

הצטרפותו זו של היועץ המשפטי לממשלה לעתירה כתומך מבטאת אמירה ציבורית משמעותית, שכן עד כה יכול היה היועץ להגיש קובלנה נגד בכרי אך ביכר שלא לעשות זאת ,כיוון שמזה ארבעים שנה לא נעשה שימוש בהליך זה מחשש לפגיעה בחופש הביטוי, והיועץ לא רצה לחרוג מנוהג זה במקרה הנוכחי, אולם למרות זאת החליט להצטרף כתומך במהלך.

"יורים עלינו טיל של עשרה טון ואנחנו אומרים שאי אפשר לעשות כלום. אנחנו חייבים להפסיק את ההסתה הזו שמלבה שנאה בין העמים וגובה נפגעים בגוף ובנפש מקרב שני הצדדים", אומר צנגן.

במהלך הדיון היום הציעו השופטים פשרה ובה יבהיר בכרי שהסרט אינו דוקומנטארי ומאידך טענת השקר לא תהיה קיימת עוד, אולם העותרים, החיילים, מסרבים. "הם הציעו שהוא יאמר שזה לא סרט דוקומנטארי וכך תתייתר התביעה כי אפשר לשקר בשם האמנות, אבל את הסרט ימשיכו להציג כאמת כפי שעושה היום בבית המשפט אחמד טיבי. אנחנו הרי יודעים שבית החולים שנטען שנהרס עומד על תילו ובעוד הוא אומר שירינו בזקנים ונשים לא נמצאו שום זקנים ונשים בין ההרוגים. אנחנו דורשים שיוכרע שהייתה כאן דיבה ושהוא יצטרך לשלם על כך".