משרד החקלאות מפרסם סקר לבדיקת רמת החריגה בחומרי הדברה בתוצרת האורגנית בישראל. על פי הנתונים אחוז החריגה בשאריות חומרי הדברה עמד בשנת 2010 על 8.6%, לעומת 24% חריגה בשנת 2009. במשרד החקלאות מציינים כי מרבית החריגות נמצאו בלחמים. עוד נמצא בסקר שכלל הפירות והירקות שנבדקו נמצאו נקיים משאריות חומרי הדברה. המוצרים שנבדקו במסגרת סקר 2010 כללו תוצרת טרייה ומעובדת, ביניהם: עגבניות, תבליני עלים, פלפלים, חסה, לחמים, פסטות, קטניות, ריבות, דברי מאפה, פירות יבשים ועוד. "תוצאות סקר שאריות חומרי הדברה בשנת 2010 מורות על ירידה משמעותית באחוז החריגה ועל עלייה בסימון הנכון של המוצרים האורגנים בסמלים - בשנה שחלפה נמצאו 8.6% מהמוצרים עם חריגה בשאריות חומרי הדברה, לעומת 24% חריגה בשנת 2009. מתוצאות הסקר של שנת 2010 עולה כי מרבית החריגות נמצאו בלחמים בשל הקושי להשיג גלוטן נקי משאריות חומרי הדברה. שאר החריגות היו בפירות מיובשים שמקורם בייבוא", אומרים במשרד החקלאות. לאור תוצאות הסקר הנחה משרד החקלאות ופיתוח הכפר את יצרני הלחמים האורגניים לבצע בדיקות מעבדה מקדימות לגלוטן טרם השימוש בו לייצור לחם אורגני. ואכן בדיקות שערך משרד החקלאות בסוף שנת 2010 מראים באופן ברור על ירידה משמעותית באחוז החריגות בלחמים אורגנים. עוד נמצא בסקר שכלל הפירות והירקות שנבדקו נמצאו נקיים משאריות חומרי הדברה. עוד נמצא בסקר כי עיקר החריגות בשימוש בסמלי החוק הינו במוצרים מעובדים. בשנת 2010 מחצית מהמוצרים בשוק (48%) מסומנים כנדרש בסמלי החוק, כך שבתווית המוצר מופיעים הסמל האורגני וסמל הפיקוח, אשר מאפשרים לצרכן לזהות כי מדובר במוצר אורגני מפוקח. בסקר הקודם בשנה שעברה (שנת 2009) 9% בלבד מהמוצרים סומנו כנדרש. השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות דרשו מגופי הפיקוח לאשר תוויות חדשות, שיסומנו בהתאם לחוק כנדרש. עוד נמצא כי רוב מכריע של היצרנים והמגדלים המסמנים את תוצרתם בסמל האורגני של מדינת ישראל מפוקחים על ידי אחד מגופי האישור והבקרה המוסמכים כחוק, אך עדיין ישנם יצרנים המשתמשים בסמל בניגוד לתנאי החוק (97% לעומת 91% בשנה שעברה).