שר התמ"ת שלום שמחון פתח את עונת הגלידות בביקור במפעל נסטלה באזור התעשייה באר טוביה, סמוך לקריית גת. הישראלים צורכים מדי שנה 60 מיליון ליטר גלידה. הצריכה לנפש 8-9 ליטר לשנה. הטעם האהוב על הישראלים הוא וניל. שוק הגלידות בישראל מגלגל 1.5 מיליארד שקל במונחי צרכן. המחיר הממוצע 18 ₪ לליטר. שוק הגלידות גדל בשנת 2010 ב- 15% במונחים כספיים, ולמעשה נמצא בעלייה עקבית ומתמשכת, למעט ירידה שחלה בשנת 2009. במפעל נסטלה מיוצרים 140 מוצרים, 16 מיליון ליטר גלידה בשנה. המפעל מעסיק 250 עובדים קבועים ומגייס עובדים נוספים בעונה. בשיא העונה מעסיק המפעל 450 עובדים. השר שמחון סייר במפעל ב-8 קווי הייצור והתלהב במיוחד מטעמה של גלידת גו'יה החדשה, העשויה מרכיבים טבעיים בלבד. שמחון התעניין במספר הקלוריות בגלידת ג'ויה, ולאחר שקיבל תשובה (כ- 270 למאה גרם) העדיף להתנחם בשלגון קרח...