
בש"ס עדיין מלקקים את פצעי פרשת עמנואל, במהלכה נשמעו פעם אחר פעם טענות נגד הנהגת התנועה, לפיהן לא נקטה בעמדה ברורה במהלך המשבר.
יו"ר סיעת ש"ס ח"כ אברהם מיכאלי הגיש עם פתיחת מושב הקיץ, שתי הצעות חוק נגד האפליה במוסדות חינוך, אשר מבקשות למנוע מצב בו לא יתקבלו תלמידים למוסדות חינוך על רקע אפלייה עדתית.
הצעת החוק הראשונה כוללת כמה תיקונים בחוק זכויות התלמיד, אשר בין השאר יחילו את האחריות המפורשת על אפליה, על מנהל מוסד החינוך ו/או על מנהלי העמותה שבמסגרתה מתנהל אותו מוסד חינוך עם כל המשתמע מכך.
בדברי ההסבר להצעת חוק זו נאמר, כי לאור התופעות החוזרות ונשנות שאירעו לאחרונה במערכת החינוך במוסדות חינוך שונים, מבקשת הצעת חוק זו לתקן, לחדד ולהחמיר את הוראות האיסור של הפליית תלמידים במוסדות החינוך, וכן להרתיע ביתר שאת את העוברים על איסור האפליה במסגרת חוק זכויות התלמיד.
בנוסף להצעת חוק זו, הגיש ח"כ מיכאלי הצעת חוק נוספת בה יקבעו אזורי רישום, ובכך יחייבו לקבל לבית ספר כל תלמיד מאותו אזור, ללא כל אפליה. את אזורי הרישום יקבע השר באמצעות הרשויות המקומיות, ובכך יפזר ויווסת את רישום התלמידים באותם מוסדת חינוך. כתוצאה מכך יימנע מחסור במקומות לימוד.
בש"ס מדגישים, כי הצעות החוק זכו לאישורה של מועצת חכמי התורה בראשותו של הרב עובדיה יוסף.