מחיר המזון הבסיסי יותר מאשר יכפיל עצמו במשך עשרים השנים הקרובות אלא אם כן מנהיגי העולם ינקטו בפעולות לשים תחת רפורמות מסודרות את מחירי המזון העולמי, כך הזהירו חוקרי ארגון אוקספום בדו"ח שפורסם ברשת BBC.. עד שנת 2030 מחירו הממוצע של היבול יתייקר ב- 120%-180%, כך חוזים הארגונים השונים. מחצית מהעלייה הזו תנבע משינויי האקלים, נכתב בדו"ח של אוקספום "גידול עתיד טוב יותר". הדו"ח קורא למנהיגי העולם לשפר את תקנות שווקי המזון ולהשקיע בקרנות המטפלות בשינויי האקלים העולמיים. הדו"ח מדגיש ארבע נקודות חולשה בעולם המזון: בגואטמלה מאות אלפי בני אדם נמצאים בסכנה לחוסר בטחון בנוגע למזון עקב השקעה מועטה מידי של הממשלה בחוות הקטנות והפרטיות- הנסמכות כיום על מוצרי מזון מיובא, אנשים בהודו מוציאים פי 2 על מוצרי מזון מאשר בבריטניה מכיוון שמחירי המזון שם גבוהים מהמקובל, באייזרבייג'אן- עקב בעיית מזג אוויר בשנה שעברה צמחה כמות חיטה קטנה מהנצרך- והכריחה את המדינה לייבא חיטה במחירים שעלו ב-20%, ובמזרח אפריקה שמונה מיליון בני אדם כבר נאבקים על המחסור במזון עקב הבצורת. "מערכת המזון חייבת להישלט בצורה עולמית אם המטרה שלנו היא להתגבר על ההשלכות המרחיקות לכת של שינויי האקלים על העלייה התלולה במחירי המזון, תנובת הקרקעות, כמות ואיכות המים והאנרגיה", אמרה ברברה סטוקינג, יו"ר אוקספום. הבנק העולמי הזהיר כי העלייה במחירי מזון הבסיס דוחף מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם אל מתחת לקו העוני. בחודש שעבר עלו מחירי המזון ב-36% לעומת השנה החולפת. "אנחנו הולכים בשינה לכיוון משבר עולמי", ציינה סטוקינג. בין מסקנות הדו"ח ניתן למצוא את ההמלצות הבאות: השקעה בחוות קטנות ומייצרות, בעיקר של נשים. הפסקת הקידום הפוליטי של השימוש בדלק-ביו. הגדלת כמויות המזון הבסיסי הנמצאים במאגרי המדינות. והגדלת השקיפות בעולם מוצרי המזון והמסחר בהם. יצוין כי אוקספום היא פדרציה בינלאומית הפועלת ב-98 מדינות למען הקטנת העוני וחוסר הצדק.