
האלוף (מיל) עוזי דיין התארח היום (רביעי) לכבוד יום ירושלים בישיבת ההסדר בני עקיבא 'הכותל'. בתצפית מגג הישיבה אמר דיין, "זהו המקום היפה ביותר בעולם".
האלוף דיין דיבר על חשיבותו של יום ירושלים, "יש להחיל את החוק ולקבוע את יום ירושלים כיום חג לאומי, אין לפחד מחילוקי דעות. עיר בירה וסלע יסוד יש רק אחת".
ישיבת הכותל, הישיבה הראשונה שהוקמה בירושלים המשוחררת מקיימת מזה כמה שנים עצרת מרכזית ביום ירושלים. לעצרת הגיעו תלמידי הישיבה, בוגריה, תלמידי ישיבות אור עציון וכרם ביבנה, תושבי ירושלים ומבקרים מרחבי הארץ.
השיחה המרכזית הייתה של הרב חנן פורת, שהתקבל בשירת על ידי תלמידי הישיבה. פורת סיפר על זיכרונותיו כלוחם במלחמת ששת הימים בקרב על ירושלים, ועל אחדות העם כפי שבא לידי ביטוי במלא הדרתה בימי המלחמה לפני 44 שנה.
יו"ר מרכז ישיבות בני עקיבא, הרב חיים דרוקמן, השתתף גם הוא בעצרת ודיבר על הצורך להרבות תורה ואמונה בעם ישראל והחזרת העם לשורשיו. ראש ישיבת כרם ביבנה, הרב מרדכי גרינברג, דיבר על מקור קדושת ירושלים מראשית הבריאה ונצחיותה.
ראש ישיבת הכותל, הרב ברוך וידר, שיזם את העצרת אמר כי "ירושלים היא לב כל העולם וכולנו רואים עין בעין כיצד דברי הנביאים מתקיימים כשהעולם כולו חומד את העיר והיא עומדת במרכז כל הלחצים הבינלאומיים כי ממנה הכל התחיל ואליה הכל הולך".
הרב וידר הוסיף כי "אין מקום נכון יותר לשמוח ביום ירושלים מאשר בישיבת הכותל העומדת מול הר בית ה'".
הרב חנן פורת שנכח באירוע, אמר כי "כולנו מייחלים ומצפים ל'מקדש מלך עיר מלוכה'. ב-1967 זכינו להגיע ממלחמה שהחלה בסיסמא שהיתה שגורה על פי החיילים בצה"ל "לא עוד שואה" מאימת איומי ההשמדה של גמאל עבדול נאצר לנצחון אדיר, ניסים של מלחמת בזק שבסופה זכינו לראות בטוב ה' ולבקר בהיכלו עד שנפתחה מחיצת הברזל בין ישראל לאביהם שבשמיים".