היום יצוין יום השנה להרוגי אוניית הנשק שהעלה האצ"ל. הטקס צפוי להתקיים במעמד ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הכנסת ריבלין.

לקראת האירוע פרסם אתר האינטרנט של משרד הביטחון הזמנה להשתתפות בו, ועל פי פרסום ב'הארץ' הגדירו בו את ההרוגים כנרצחים. "אנשי האצ"ל שבאו ארצה באניית הנשק אלטלנה לחוף תל אביב ביוני 1948 ונורו למוות בקרב עם חיילי צה"ל "נרצחו", נכתב בהזמנה.

משמעות הדברים היא לכאורה הכרה בכך שהוראת הירי לעבר האונייה ממה שהוגדר בפי ראש הממשלה בן גוריון כ"התותח הקדוש" והירי לעבר אנשי האצ"ל שקפצו אל הים בניסיון להגיע בשחייה אל החוף, כל אלו היו רצח ולא ירי תוך כדי קרב כפי שיש מי שמנסה לצייר. ואולם בעקבות פניית 'הארץ' הורה שר הביטחון ברק לתקן את "הטעות החמורה", כהגדרתו, ולפרסם הודעה חדשה ומתוקנת היום (א') בבוקר.  ראש אגף הדוברות וההסברה במערכת הביטחון, שלומי עם-שלום, אמר לעיתון כי ברק "הורה לבדוק את התקלה החמורה, למנוע את האפשרות להישנותה ולפרסם מודעה מתוקנת ביום קיום הטקס".

ב'הארץ' מציינים כי הודעת משרד הביטחון לא ציינה מי הרוצחים באותו מעשה רצח, אולם ההגדרה של האירוע כרצח מטילה לכאורה אחריות למעשה על ראש הממשלה בן גוריון כנותן ההוראה ועל ראש הממשלה רבין כמבצע בפועל.