
המועמד לראשות מפלגת העבודה, ח"כ יצחק הרצוג הגיב לתחקיר שהתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות" על זיופים במפקד מפלגת העבודה וקרא לבדוק ולהבטיח את תקינות המפקד.
"הטענות העולות מהתחקיר מטרידות. אני חוזר על דרישתי להעמיד לרשות השופטת פריש את הכלים הנדרשים לחקור ביסודיות כל טופס וטופס, כדי להבטיח שהבחירות ב 12 בספטמבר יהיו נקיות והוגנות", אמר הרצוג והוסיף", על השופטת פריש בפגישתה המתוכננת עם כלל המועמדים ביום שני שבצהריים, יהיה להציג מתווה ברור ודקדקני כיצד היא מתכוונת להבטיח את תקינות המפקד. אני מציע לכל המועמדים לתת לשופטת פריש לעשות את העבודה, ולהימנע מניצול הסיטואציה לטובת אינטרסים אישיים ופגיעה מיותרת במפלגה".
עיתון "ידיעות אחרונות" פרסם הבוקר תחקיר שנערך בעקבות הטענות לזיופים במפלגת העבודה. על פי התחקיר מתפקדים רבים רשומים על אותו מספר טלפון, חלקם חרדים ויש אך כאלה שלא ידעו כלל שהתפקדו למפלגת העבודה.
על פי נתוני התחקיר למרות ש197 תושבים בנתיבות הצביעו בבחירות האחרונות למפלגת העבודה לא פחות מ-527 התפקדו לאחרונה למפלגה.
בתחקיר שהחל בעקבות מינוי השופטת בדימוס שרה פריש לבדיקת התלונות לזיופים נמצא כי לצד 150 משמות המתפקדים מופיע מספר טלפון זהה שמסתיים בספרות 811, ולצד 42 שמות נוספים מופיע מספר זהה שמסתיים בספרות 806.
ממטה הבחירות של פרץ נמסר בתגובה לתחקיר "תומכי פרץ הם פסיפס של החברה הישראלית. בבחירות 2006 קיבלה העבודה בראשות פרץ כ-10% מקולות הבוחרים בנתיבות והקימה מטה חרדי שלפי ההערכות הביא לעבודה אז כשני מנדטים מש"ס. התמיכה בפרץ בתוך יישובים שבעבר זוהו עם הליכוד ועם ש"ס רק עלתה".