משדרים בחירות
משדרים בחירותפלאש 90

ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, אישרה היום את הצעת חוק הבחירות- שידור תעמולת בחירות לראשי מועצות אזוריות, של ח"כ ציון פיניאן לקריאה שנייה ושלישית.

התיקון לחוק קובע כי מתמודדים לראשות מועצות אזוריות, יורשו לשדר תעמולת בחירות בתחנות הרדיו האזוריות, בדומה להיתר שניתן בחוק, לראשי עיריות ומועצות מקומיות.

ח"כ ציון פיניאן בירך על אישור החוק ואמר "החוק הנוכחי, מפלה לרעה את ראשי המועצות האזוריות, בכך שהחוק לא מאפשר להם לשדר תעמולת בחירות בתחנות הרדיו האזורי. לעומת ראשי רשויות ומועצות מקומיות, שרשאים לשדר תעמולת בחירות ברדיו. ראוי לתקן את האפליה ולאפשר למתמודדים לראשות מועצות אזוריות לשדר תעמולת בחירות בתחנות הרדיו" אמר פיניאן.

נציגי משרדי הפנים והמשפטים תמכו בתיקון לחוק, וציינו שבדומה לתעמולת בחירות לראשות רשויות ומועצות מקומיות, גם בתעמולת בחירות לראשות מועצות אזוריות, התעמולה ברדיו תתאפשר רק למתמודדים לראשות המועצה, ולא למתמודדים לתפקיד חברי המועצה.

יצויין כי התיקון לחוק יחול רק על בחירות שיתקיימו לראשות המועצה ולחברי המועצה באותו יום ולא בבחירות מיוחדות שיתקיימו רק לראשות המועצה, בדומה להיתר התעמולה ברדיו, בעיריות ובמועצות המקומיות.

ברחבי הארץ פועלות 53 מועצות אזוריות, מתוך 260 רשויות מקומיות. המועצות האזוריות מאכלסות כ-650 אלף תושבים ובהם כ- 250 אלף תושבים בעלי זכות הצבעה.

היועצת המשפטית של הוועדה עו"ד סיגל קוגוט אמרה כי עפ"י חוק הרשות השנייה, תחנות הרדיו האזוריות מורשות לשדר פרסומות במשך 15% מזמן השידוד, ומתוך זמן זה, מותר להן לשדר תעמולת בחירות רק ב- 10% מהזמן המותר לתשדירים.

כאמור, החוק אושר היום בוועדה לקריאה שנייה ושלישית.