מה אומרות עינייך?
מה אומרות עינייך?פלאש 90

גבר איראני שנידון לעיוורון לאחר שתקף אישה באמצעות חומצה קיבל חנינה מהקורבן שלו, כך דווח בטלוויזיה המקומית באיראן.

ברשת BBC דווח, כי אמנה באהראמי, דרשה "עין תחת עין" לאחר שמאג'יד מובאהדי תקף אותה בחומצה אחר שסירבה להצעת הנישואין שלו. החומצה השאירה אותה עם פנים מושחתות.

בשנת 2008 בית המשפט צידד בבקשתה של באהראמי, וציווה לעוור את התוקף אך קבוצת אמנסטי הבינלאומית לזכויות אדם יצרה לובי כנגד פסק הדין, קראה לו "אכזרי ובלתי אנושי עד עינוי".

התובע המחוזי של טהראן סיפר לתקשורת כי מובאהדי היה כבר בבית החולים במטרה לעבור ניתוח בהשגחת מומחה עיניים שמטרתו לעוור את עיניו, כאשר קיבל חנינה מקורבנו. באהרמי צוטטה: "נאבקתי שבע שנים על מנת להוכיח לציבור כי מי שמשתמש בחומצה על מנת להתקיף צריך לקבל דין של "עין תחת עין", אבל היום חננתי אותו כי זו הייתה זכותי. עשיתי זאת למען המדינה שלי, מכיוון שכל שאר המדינות בחנו אותנו - לראות מה נעשה".

בתמורה לחנינתו של מובאהדי, דרשה באהרמי פיצויים, שהם עונש מקובל במקרים כאילו באיראן. היא דורשת פיצוי כספי בסך 150,000 אירו שיכסו את הטיפול הרפואי שלה. כמו כן, היא דורשת שהוא לא ישוחרר מכלאו אם לא ישלם את כל הפיצויים, למרות שעונשו נקצב ל-12 שנים, מתוכן ריצה כבר שבע.

בני משפחתה ועולם המשפט באיראן שיבחו את החלטתה של באהרמי בתקווה כי הסדר זה ירגיע את רוחות הקרב במשפחות.