מחאת הדיור
מחאת הדיורצילום: פלאש 90

עשרות פעילים במאבק להורדת יוקר המחייה בישראל ואמנים השתלטו אחר הצהריים על מבנה נטוש ברחוב דב הוז בתל אביב, בו שכן בעבר "בית צעירות מזרחי".

בין הפעילים ניתן היה לראות את דפני ליף ויגאל רמב"ם והצטרפו אליהם גם חברי הכנסת דב חנין (חד"ש) וניצןן הורביץ (מר"צ). המפגינים הניפו שלטים למען דיור בר-השגה וטענו כי הגיעו למקום משום שמדובר במתחם שמיועד לבניית דיור לעשירים.

בית צעירות מזרחי ברחוב דב הוז 16-18 נבנה בשנות ה-40 ושימש כפנימייה וכבית ספר מקצועי דתי לבנות, על מגרש שרכש ותרם יעקב גזונדהייט. המבנה שתוכנן בצורת ר' שימש כבית ספר עד ל-1977. עד 1999 הוא שימש את סמינר למורות תלפיות, ומאז הוא עומד נטוש.

ב-2007 הוחלט בעירייה להשכיר את המבנה לאקדמיה לאמנויות בצלאל ל-15 שנה, אבל המכרז לא יצא אל הפועל. לפני כשנתיים הוצא מכרז חדש ועדיין אין תוצאות. הבניין מוגדר לשימוש ציבורי ושטח קומה טיפוסית בו הוא כ-1,000 מ"ר. הוא לא נמצא ברשימת השימור.