נשים בהריון האוכלות יוגורט נטול שומן על בסיס יומי עשויות להגדיל את הסיכון של היילוד לפתח אסתמה וקדחת השחת, כך טוען מחקר חדש עליו דווח ברשת BBC. המחקר האחרון הוצג בועידה האירופאית לבעיות נשימה, שם טענו החוקרים כי ככל הנראה מדובר בבעיה שמקורה במחסור בחומצות השומן המגנות הנמצאות בדרך כלל ביוגורט. במסגרת המחקר נבדק תפריט הדיאטה של למעלה מ-70,000 נשים דניות לאורך תקופה, וילדיהן עברו מעקב רפואי עד הגיעם לגיל 7. נשים בהריון שאכלו יוגורטים דלי שומן עם פירות פעם ביום נמצאו כבעלות סיכוי גדול פי 1.6 לגדל ילדים המפתחים אסתמה עד גיל 7, לעומת ילדי נשים שלא אכלו יוגורטים דלי שומן במהלך הריונן. המחקר גם מצא כי אותם הילדים סבלו מפיתוח תסמיני אלרגיה שונים, וקדחת השחת בפרט. החוקרים גם טענו כי תוצאות המחקר הראו כי אין קשר בין רמת צריכת החלב של האם ההריונית להתפתחות אסתמה בקרב היילודים. חוקרים בריטיים מתחום האסתמה טוענים, כי נשים בהריון צריכות לאכול דיאטה מאוזנת. מובילי המחקר טוענים כי עדיין יש לחקור את הנושא בצורה מעמיקה יותר, אך נראה כי ישנה חשיבות מכרעת להרגלי התזונה של האם בהריון על התפתחותו התקינה של היילוד.