רות קראווני מוכיחה כי גם לאלה שלא נולדו עם מצנפת של שף יש סיכוי במטבח. לרבים הכניסה למטבח מלווה בחשש גדול שנובע מחוסר ידע אך בעיקר מפחד וחוסר ביטחון. קראווני שלא עברה שום התמחות מקצועית רשמית בתחום הבישול עבדה במשך שבע שנים על ספר הבישול שלה שמסכם, בעצם, את המהפך הקולינרי שהיא עצמה עברה בחייה. עד לשנות הארבעים שלה, רות כמעט ולא בישלה. "ילדיי גדלו על ג'אנק פוד ומזון מוכן" היא מספרת "בעוד אני הייתי עסוקה בניסיון להביא פרנסה הביתה. בשלב מסוים החלטתי לפרוש מהעבודה ולהתמקד בבית פנימה". לפני חמש עשרה שנה פתחה רות את "פלאפל קרוואני" באשקלון. מעבר לאוכל הטוב, המקום התאפיין גם באווירה ביתית, כמו מועדון בו רות עוזרת לילדים בשיעורים ואף משמשת כבייביסיטר לפעמים. כחמש שנים פעל הפלאפל, וכשתם מועד השכירות העמידו הבעלים את החנות למכירה, ואז ויתרה רות על הרעיון. היא החליטה ללמד את עצמה כיצד מבשלים את כל התבשילים המוכרים מן היסוד ועד לצלחת המקושטת. עשרות ניסיונות ושיפורים חוו הסירים שלה עד שהצליחה לפשט את ההדרכה ולשפר את המתכון. כעת רות רוצה לשתף את השפים הפוטנציאליים הרבים במהפך שעבר עליה והיא עושה את זה באמצעות ספר הבישול שהיא הוציאה - "לבשל בקלות עם רות".