להתכונן. דנון
להתכונן. דנוןפלאש 90

סגן יו"ר הכנסת, ח"כ דני דנון, יגיש מחר (שני) את יוזמתו להחלת ריבונות ישראלית על הישובים היהודיים ביהודה ושומרון, לועדת שרים לחקיקה: "החלת ריבונות ישראלית ביו"ש היא הזדמנות היסטורית לתקן עיוות ארוך שנים" אמר. לדבריו, ההצעה עתידה לשנות את מעמד ההתיישבות היהודית ביו"ש למעמד קבע כמו של רמת הגולן.

בהמשך לפנייתו לאו"ם בחודש ספטמבר, אבו מאזן יפנה לעצרת הכללית של האו"ם בכ"ט בנובמבר, בכדי לקבל הכרה בינלאומית למדינה פלסטינית: "חייבים לקחת את ההזדמנות בשתי ידיים, העץ שאבו מאזן טיפס עליו יכול להפוך לפרי של המפעל הציוני" אמר דנון. לדבריו, הפרת הסכם אוסלו על ידי הפלסטינים מהווה הזדמנות להחלת ריבונות ביו"ש: "אפשרויות הפיתוח ביהודה ושומרון עצומות, המעמד החדש יאפשר בנייה מאסיבית ללא חסמים, ויתרום לחוסנה של מדינת ישראל".

בסקר שנערך מטעם מכון גאו-קרטוגרפיה בקרב אזרחי ישראל, נמצא כי קיימת תמיכה בקרב 54% מהנשאלים לגבי החלת ריבונות ישראלית לישובים היהודיים ביהודה ושומרון, כתשובה להכרזה על מדינה פלסטינית באופן חד צדדי, "הפלסטינים רוצים לזרוק אותנו לים ומכסים על כך בפעילות דיפלומטית בחסות האו"ם, חלון ההזדמנויות להחלת הריבונות הגיע, ועלינו לנצל אותו" אמר דנון.

בהצעת חוק מקבילה שהוגשה בקונגרס האמריקאי על ידי חבר הקונגרס ג'ו וולש ובשיתוף עם ח"כ דנון, מוגדר כי המהלך להחלת ריבונות ישראלית ביו"ש, כתגובה לפעולות הפלסטינים חוקי וכי ארה"ב תתמוך בו במידה ויתקבל בכנסת. ההצעה גורפת תמיכה רחבה בארה"ב וקיבלה את תמיכתם של 42 חברי קונגרס שכבר חתמו על ההצעה.

בכדי לקדם את הצעתו, דנון פנה לרה"מ, והתייחס לאפשרות החלת הריבונות על הישובים היהודיים ביהודה ושומרון, וביניהן הערים הסובבות את ירושלים. "גם ראש הממשלה לשעבר מנחם בגין ז"ל ספג ביקורת בינלאומית קשה על יוזמתו- החלת ריבונות ישראלית ברמת הגולן, והיום הוא זכור כאחד מגדולי המנהיגים של מדינת ישראל בכל הזמנים". לדבריו, על רה"מ לעמוד איתן אל מול הלחצים המופעלים עליו בזירה הבינלאומית ולפעול לקידום החוק.