יחליט בקרוב. נתניהו
יחליט בקרוב. נתניהוצילום: פלאש 90

ביממה האחרונה התקיימו בלשכת ראש הממשלה בירושלים פגישות מרתוניות לקראת תשובת המדינה שתוגש היום ובימים הקרובים בסוגיית הרס המאחזים ביהודה ושומרון, כך נודע לערוץ 7.

במקביל "הארץ" מפרסם הבוקר כי שר הביטחון, אהוד ברק, החליט להרוס בשנה הקרובה את המאחז עמונה, שלטענת ארגוני השמאל, נבנה על קרקע פלסטינית פרטית. על פי הדיווח בימים הקרובים תימסר לבג"ץ הודעה רשמית על ההחלטה שקיבל שר הביטחון, שלפיה המאחז, שבו מתגוררות כ-50 משפחות, ייהרס עד סוף 2012.

על פי הדיווח עד סוף 2011 אמורים להיהרס בתיהן של כל 25 המשפחות המתגוררות בגבעת אסף, וכן חלקים ממעלה רחבעם, גבעת הרא"ה, גבעת הדגל, בני אדם ומצפה יצהר. עד אפריל 2012 אמורים להיהרס מבנים בבית אל, ועד מאי ייהרסו על פי לוחות הזמנים מבנים בהרחבה של בית אל. המאחז מגרון, אמור להיהרס לפי פסיקת בג"ץ עד סוף חודש מארס הקרוב.

ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) הודיע השבוע נחרצות כי אם תודיע המדינה לבג"ץ כי בכוונתה להוציא לפועל את תוכניות ההרס במאחזים השונים יודיע על פרישה מיידית מהקואליציה. אורלב שב והודיע הבוקר בשיחה עם ערוץ 7 כי יעמוד בהתחייבותו וכי בכוונתו להעביר הבוקר מסר תקיף בעניין ללשכת ראש הממשלה.

גם חברי כנסת מטעם הליכוד לא מתכוונים לעבור לסדר היום אם נתניהו יהיה אחראי על הריסת המאחזים כפי ששר הביטחון ברק דורש. חברים בליכוד איימו אתמול בישיבת הסיעה על שלימותה של הקואליציה אם ראש הממשלה יפעל נגד מפעל ההתיישבות ביהודה ושומרון.

במהלך היום (שלישי) צפויים לבקר בגבעת האולפנא בבית אל ובגבעת אסף סגנית השר לאה נס וחברת הכנסת ציפי חוטובלי, שתיהן מהליכוד.