
קרן מוזילה שחררה את גרסה 8 של דפדפן האינטרנט הפופולארי שלה, פיירפוקס.
הגרסה החדשה של הדפדפן, לפי מוזילה, מציגה ביצועים טובים יותר, והיא גם חסכונית יותר בצריכת הזיכרון, בעת שימוש באלמנטים מתקדמים שקשורים ל-HTML 5, ובעיקר בשילוב של קטעי אודיו ווידאו בעזרת התגיות המתאימות. שיפור נוסף שקשור לגרסה המתקדמת של שפת כתיבת דפי האינטרנט הוא תמיכה בשילוב של תפריטים רגישים להקשר.
גרסה 8.0 משפרת גם את הטיפול בתוספים והרחבות, אחד ההיבטים שהפכו את פיירפוקס לפופולארי ולאלמנט שהועתק על ידי דפדפנים אחרים. כעת, כברירת מחדל, כאבטחה נוספת לדפדפן, תוספים המותקנים על ידי צד שלישי יהיו מבוטלים וכדי להפעילם, יצטרך המשתמש להיכנס לדף ההרחבות ולבצע זאת באופן ידני. המטרה היא למנוע התקנה אוטומטית של הרחבות לא מוכרות שלא עברו אישור של מוזילה, שיכולות לשמש להתקנת רושעות וסוסים טרואינים.
בנוסף, כדי לבדוק שוב את התוספים שהותקנו כבר בעבר בדפדפן, בעת השדרוג לגרסה החדשה של פיירפוקס תופיע תיבת דו-שיח חד-פעמית שתבקש לאשר מחדש את כל התוספים וההרחבות הקיימות, ושוב, המניע הוא חיזוק האבטחה של הדפדפן.
אלמנט נוסף שהתווסף בגרסה החדשה של פיירפוקס, ומיועד בעיקר למתכנתים, קשור לטכנולוגיית ה-WebGL שמאפשרת הרצת גרפיקה תלת-ממדית בדפדפן. החל מגרסה זו יכולים המתכנתים למשוך תמונות וטקסטורות ששמורות במתחמים אחרים כדי שישמשו לצורך הרצת היישום.
כמו בכל גרסה חדשה של דפדפן, גם גרסה 8 מציעה שיפורי יציבות ואבטחה ותיקוני שגיאות, והדפדפן אמור להיות מעט מהיר יותר לעומת הגרסה הקודמת שלו.