00:00
00:00
00:00
התמונות - לכספת בית המשפט
בית המשפט השלום בירושלים דן אחר הצהריים (חמישי) בדרישתה של משטרת ישראל לקבל לידיה תמונות שצילמה צלמת העיתונות מירי צחי, עבור העיתון 'מקור ראשון', בהן מופיעים פעילי הימין שנכנסו לבסיס חטמ"ר אפרים.
 
עורך דינה של הצלמת, חגי אולמן, טוען כי צחי צילמה את ההפגנה לא מתוך הבסיס אלא מאות מטרים מחוץ לו ואין בתמונות שום תיעוד של תקיפה או פריצה לבסיס, "אין שום תיעוד של פשע בתמונות. מדוע נדרש החומר על ידי המשטרה לצורך החקירה? יש כאן פגיעה בחופש העיתונאות והעיתונאי".
 
במערכת העיתון תמהו על בקשת המשטרה, "אנחנו לא מבינים מה הנימוק של המשטרה בדרישתה לחשוף את התמונות. התמונות לא אצלנו אלא אצל הצלמת מירי צחי והיא חוששת לפרנסתה ולחייה - חשיפת התמונות תמנע ממנה בעתיד לצלם שוב". בתגובה אמר עו"ד מטעם המדינה, שגיא אופיר "מדוע העיתון מתנגד? מה יש להם להסתיר?".
 
"בקשת המשטרה מקעקעת את היסוד של החסיון העיתונאי", אמר עו"ד של צחי, "יש למדינה את הכלים לאתר את החשודים ולבצע חקירות ולהגיע לפושעים מבלי לחשוף מקור עיתונאי".
 
עו"ד מטעם המדינה אמר בדיון כי הסמח"ט דיבר עם הצלמת בזמן האירוע ובזמן פגיעתו ואף ידע שהיא מצלמת אותו למקור ראשון, "אין כאן עניין של חסיון עיתונאי. אין כאן בקשה לחשוף מקורות של הצלמת, המדינה מבקשת לראות תמונה מהמצב שהיה שם. גם שיש למדינה כלים לחקור אין פירוש הדבר שהחסיון העיתונאי מתבצר ואי אפשר לחשוף אותו".
 
בתום הדיון החליטה שופטת בית המשפט, שירלי רמר, כי התמונות יופקדו בכספת של בית המשפט למשך שבוע, עד שתינתן החלטה אחרת בעניין.
 
ממערכת 'מקור ראשון' נמסר, "אנו נמצה את כל ההליכים המשפטיים נגד החלטת בית משפט השלום - לרבות הגשת ערעור לבית המשפט המחוזי ואם נצטרך אז גם לבית המשפט העליון. אנו סבורים שיש לשמור על חסיון עיתונאי ועל חופש הביטוי והעיתונות".
 
הנהלת מקור ראשון צפויה לפנות לנשיאת מועצת העיתונות, דליה דורנר, "אנו מקווים שכלי התקשורת לרבות אגודת העיתונאים יעמדו לצידנו".