
סגן מושל מחוז טהרן, ספאר עלי ברטלו, מאשים את ישראל באחריות להתנקשות בחייו של המדען. "הפצצה המגנטית שהוצמדה למכוניתו זהה לזו שהשתמשו בה בעבר לחיסול מדענים אחרים הקשורים לתכנית הגרעין", אמר סגן המושל, "זאת מלאכת ידם של הציונים".
הבית הלבן פרסם היום גינוי לחיסול והכחיש כל קשר לאירוע.
מתנקש על אופנוע חיסל הבוקר (רביעי) מדען גרעין איראני מהמפעל להעשרת אורניום "נתנז" ואת שומר ראשו. על פי הדיווח, המתנקש הצמיד חומר חבלה למכונית של המדען וברח. מדובר על מתקפה רביעית מסוגה בארבע השנים האחרונות.
המדען האיראני זוהה כמוסטאפה אחמדי רושאן, בן 32 - פרופסור באוניברסיטה טכנולוגית בטהראן, ומשגיח במפעל להעשרת אורניום "נתנז", אחד משני המפעלים שלפי דעת מדינות המערב מתקרבים להשגת נשק גרעיני.
בתמונות שצולמו במקום האירוע נראה כלי רכב מסוג פיג'ו 405 עטוף בניילון כחול, מורם באמצעות מנוף על רכב גרר. סוכנות הידיעות הרשמית של הרפובליקה האיסלמית אף הפיצה תמונות של כלי הרכב כאשר גופו של המדען "נשפך" בפנים ועל ראשו בד לבן.