ועדת קדמי לבחינת התחרותיות בענפי המזון והצריכה, פרסמה הערב (ראשון) את המלצותיה בדבר הפחתת המכסים בתחום המזון הטרי והמעובד. על פי ההמלצות, המכס על רוב מוצרי המזון המעובד יופחת ב-75% על פני שלוש שנים ולאחר מכן יקבע שר האוצר את המשך יישום מתווה ההפחתה. עוד נכתב בהמלצות כי במהלך ארבע שנים הבאות, ירד המכס על דג הטונה ל-12% לעומת 30% כיום. המכס על נקניקים ומוצרי בשר יופחת מ-50% כיום ל-22% והמכס על בשר טרי העומד כיום על 190%, ירד ב-100%. עוד החליטה הוועדה כי המכסים על מוצרים שאינם מיוצרים בישראל או שהיקפי הייצור בהם זניחים, יופחתו ב-40%-80%.