
שוטרים הגיעו אתמול (שני) לביתה של נדיה מטר מארגון נשים בירוק, ותלו על הדלת צו הדורש לפנות עצים מחלקה מסויימת עד מחר בצהרים. בצו נכתב: "התראה בדבר חובת פינוי מיידית מן המקרקעין. באם לא תפנה בעצמך ו/או באמצעות אחרים את המקרקעין עד ליום 22/2/12 בשעה 14:30, תפעל הרשות המוסמכת לסילוק הפלישה ולפינוי המקום ואפשר כי עלויות הסילוק יוטלו עליך".
בנשים בירוק מציינים כי לצו צורפה מפה וכי מתברר שמדובר באותו שטח בנצר בו פועלים חבורה של ערבים מקושרים היטב לגורמים אנטי-ישראליים ובינלאומיים כגון האו"ם, עזרא נאווי ועמירה הס.
נזכיר כי בנצר מתנהל כבר זמן רב קרב קרקעות בין הפלסטינים למתיישבים. המתיישבים נוטעים עצי זית בשטח המוגדר כאדמות מדינה והפלסטינים בליווי גורמי שמאל קיצוני עוקרים אותם שוב ושוב. העקירות מלוות באלימות והתפרעויות.
"שטח שעד אתמול, על פי כל המפות, היה שטח אדמות מדינה ולכן נשים בירוק נטעו שם כדי לשמור עליהם מפני השתלטות ערבית. אך מתברר שכשיש לחץ מהאו"ם, מעזרא נאווי ומאמר ענק של עמירה הס בעיתון "הארץ"- אותו שטח הופך להיות "חלקה פרטית" , היהודים הופכים ל"פולשים" ומקבלים צו פינוי", הסבירו.
יהודית קצובר ונדיה מטר, מנהיגות נשים בירוק, פנו מיד לעו"ד דורון ניר צבי אשר שלח בלילה מכתב לראש המנהל האזרחי ולרמ"ד מקרקעין וכתב שמכיוון שנשים בירוק מחזיקות בשטח נשוא התרעה מעל 30 יום, אין סמכות להפעלת צו 1472 נגד מרשותיו.
בנשים בירוק אומרים עוד, "זהו סעד חרום. הבעיה הרבה יותר כואבת ועמוקה. כפי שכבר סופר מעל דפי מקור ראשון במדור "צדק"- המינהל האזרחי "נגוע". ראה סינדרום מגרון הגורם לערבים לטעון בעלות על חלקות שלא להם וכדי ליצור שקט, נכנעים לערבים. המנהל האזרחי תפקידו לשמור על אדמות הסקר והמדינה ולא על שקט, שבחסותו הערבים משתלטים על עוד ועוד שטחים".
הם מדגישים כי, "אם הלחץ של גורמים אנטי- ישראליים גרם למנהל להיכנע להם- חשוב שיגיע לחץ נגדי. אנו קוראים לציבור אוהבי ארץ ישראל ליצור קשר עוד היום עם המינהל האזרחי ולדרוש מהם לא להיכנע ולשמור על אותם אדמות השייכות לעם ישראל"
בארגון קוראים לציבור להראות נוכחות יהודית במקום, "מחר יום רביעי, בשעה 14:30, השעה היעודה לפינוי העצים, נתייצב במקום להראות נוכחות יהודית. הציבור מוזמן".
תגובת המנהל האזרחי לא הגיע עד לפרסום הכתבה.