
בתחילת השבוע נעצרו לחקירה ארבעה מבכירי האתר "בחדרי חרדים" בחשד לסחיטה ואיומים כמגד עסקנים ורבנים מהמגזר החרדי. לעומת זאת בתקשורת החרדית, הפרשה לא מסוקרת.
בימים האחרונים מדווחת התקשורת רבות על החשד לסחיטה באתר "בחדרי חרדים". דודי זילברשג התראיין אמש (שלישי) לערוץ 7 וטען כי יריבים שלו שילמו לאתר בחדרי חרדים 150,000 דולר כדי להכפיש אותו.
הבוקר (רביעי) פרסמנו סרטון שהוצג בערוץ הכנסת ונחשף באתר Ynet בו נראה בכיר באתר דורש מעסקן חרדי 10,000 דולר בחודש, כדי לדאוג שלא יעלו כתבות, תגובות או פרסומים בפורומים כנגדו. בהקלטה נראה הבכיר אומר כי זה התשלום הנמוך ביותר שהוא יכול להציע.
בחיפוש אחר פרטי הפרשה בתקשורת החרדית, לא ניתן למצוא אזכור לנושא, אף לא במבזק. גופי התקשורת השונים בחרו להתעלם מהפרשה. האתרים החרדים כיכר השבת, לדעת, JDN, ובחדרי חרדים לא דיווחו על הפרשה וגם ערוצי הרדיו החרדים קול חי וקול ברמה התעלמו מהנושא ולא דיווחו עליו.
בחברה החרדית תוהים מדוע הנושא לא מוזכר, וחלקם טוענים שזו שתיקה זמנית. אנשי תקשורת טענו כי ממתינים לקראת סוף שבוע כדי לראות לאן הפרשה תתפתח, והאם יוגשו כתבי אישום.
מנהל התוכניות ברדיו קול ברמה, אבי מימרן, מסר בשיחה עם ערוץ 7 כי "כרדיו חרדי אנחנו לא ממהרים להביא לקהל שמאזין לנו סיפורים פליליים על אתרי אינטרנט. כשיתבהרו העיניינים ונראה שמוערבים אנשי ציבור, וזה יהיה משהוא ציבורי, ולא סכסוך בין שני אנשים, אז אנחנו נתייחס לזה".
עורך האתר החרדי "כיכר השבת", מסר בשיחה עם ערוץ 7 "כשהפרשה פרצה בתחילת השבוע היו התלבטויות במערכת אם להתייחס לפרשה, ולבסוף הוחלט לא להתייחס. אפילו אם האוייב שלך נופל אסור לך לשמוח, אז כל שכן שמדובר רק באתר מתחרה שלנו. כל התייחסות שלנו לפרשה תחשב כלא אובייקטיבית, כי מדובר באתר מתחרה שלנו".
"אתמול קיימנו הערכת מצב נוספת כדי לראות לאן הפרשה מתפתחת. אנחנו לא מעוניינים לרקוד על הדם, וכל דבר שנרשום או נכתוב יהיה לרקוד על הדם. העדפנו מאשר לכתוב ולהתפתל, לא לכתוב בכלל. וידום אהרון יש כאן, עדיף לפעמים לשתוק ולא להגיד כלום. אם זה יתפתח למימדים נוספים ולערוצים נוספים יכול להיות שנחשוב בצורה שונה. ואולי נעלה טור דעה שיסביר למה אנחנו מעדיפים לא להתייחס".
מנהל אתר JDN, הרב יחיאל טברסקי: "אתר JDN הינו האתר היחיד שפועל על פי הנחיות גדולי ישראל לעיתונות היומית, ומאושר לגלישה על ידי מסנני האינטרנט המחמירים ביותר. עורכי האתר הונחו על ידי ועדת הרבנים שלא להתייחס לפרשיות פלילים בכלל, קל וחומר כשמדובר בפרשיות מתוך המגזר החרדי. "בניגוד לתקשורת המקוונת כולה, מערכת JDN מקפידה לשמור על 'זכות הציבור שלא לדעת', ובשל כך הגולשים החרדיים האותנטיים מבקשים לגלוש דווקא אצלנו. אין זה מן הנמנע, כי לאחר שבית המשפט יכריע בסוגיה – ולא יהיו השלכות על אנשים בתוכנו – נדווח על כך בתמציתיות, ובאחריות המתבקשת".
נציין כי בתחילת השבוע חשפה המשטרה כי בכירי האתר חשודים כי איימו על רבנים ודרשו מהם סכומי כסף בסך של עשרות עד מאות אלפי שקלים, בתמורה להורדה מהאתר ידיעות נגדם. לעיתים התחייבו החשודים שלא להעלות טוקבקים (תגוביות) שליליים תמורת תשלום. הטוקבקים נכתבו במקרים רבים על פי החשד על ידי מנהלי ועובדי האתר בעצמם, טענה המשטרה. עוד עולה כי עובדי ומנהלי האתר התחייבו לא לפרסם כתבות שליליות נגד הנסחטים במשך חודשים תמורת תשלום חודשי קבוע. העסקן, שסירב להיכנע לסחטנות, פנה לחוקרי המשטרה שחקרו את דבריו ותיעדו את הסחיטה מתחילתה ועד לסופה.
בדיון בבית המשפט אמרה נציגת המדינה "מדובר בעבירות סחיטה חמורות שהחקירה הגלויה נפתחה רק אתמול. שלושת החשודים נעצרו רק אתמול ונחקרו מאז בעבירות חמורות. מאתמול התחילו להתגבש ראיות נגד כל החשודים שפה. אנחנו עשינו הפרדה ובאנו ביושר לב ואמרנו שאנחנו לפני חג פסח, פרוץ החקירה לא בתזמון טוב לחקירה, והחלטנו מכיוון שיש סחיטה און-ליין נתערב כדי להציל את אותו אדם. באנו בגילוי לב ובאנו רק עם אנשים שיש נגדם ראיות".
מנהל התוכניות של רדיו קול חי, אבי רוזן, מסר לערוץ 7 "אנו ממשיכים במדיניות הקבועה שלנו ולא מדווחים על אירועים פליליים הנמצאים בחקירת משטרה".
עורך אתר אנ"ש, מנחם קולודצקי מסר לערוץ 7 "אנחנו כן החלטנו לפרסם את הפרשה של בחדרי חרדים, מכיוון שזה פרשה שיש בא הרבה ריח של שחיתות, ואי אפשר להתעלם ממנה. מי שמתעלם ממנה טומן את ראשו בחול. אין פה מה להתעלם, כי כולם מדברים על זה. גם אם זה לא ישמע כל כך אובייקטיבי, אין פה עניין של אוביירטיביות, זה עניין של מציאות".
נציין כי לפני כחצי שנה נחשפה פרשת סחיטתו של הרב יאשיהו פינטו. כלל גופי התקשורת החרדים דיווחו על הפרשה.