שינוי משמעותי בהגנה על המשתמשים צפוי להיכלל בגרסה 14 של פיירפוקס, דפדפן הקוד הפתוח הפופולארי של ארגון מוזילה.
השינוי הזה, שמכונה Plugin Opt In, יגרום, אם יבחר בכך המשתמש, למניעת הרצה אוטומטית של כל האלמנטים בדפי האינטרנט שמבוססים על פלג-אינים בזמן עליית הדף. במקום האלמנטים האלה תופיע הודעה שתבקש מהמשתמש ללחוץ על האלמנט כדי להפעיל את הפלג-אין, כשלאחר הלחיצה הזו יפעל הפלג-און כרגיל.
ההשפעה המיידית תהיה כמובן על אלמנטים מבוססי פלאש שקיימים כיום במרבית דפי האינטרנט. למעשה, לפי ג'ארד ויין, מהנדס התוכנה שאחראי לתכונה החדשה הזו, "במחשבים של למעלה מ-99% ממשתמשי האינטרנט מותקן פלאש בדפדפן שלהם". הפעלת האפשרות הזו תגרום לכך שאלמנטים אלה לא יופיעו כברירת מחדל. נכון להיום כדי להשיג את המטרה הזו יש להתקין תוסף מיוחד בפיירפוקס, וכמו בעבר, במוזילה מדי פעם מכלילים בדפדפן תכונות שמקורן בתוספים.
מעבר למניעת הרצת אלמנטים מבוססי פלאג-אין בפני עצמם, לתכונה הזו יש היבט נוסף והוא אבטחה. שימוש בפלג-אינים באתרים מפוקפקים, או אתרי דיוג, יכול להשתיל רושעות, סוסים טרויאנים ושאר נוזקות במחשבי המשתמש שמגיע לדף כזה. מכיוון שבדרך כלל מדובר, כאמור, באלמנטים שמופעים מייד עם טעינת הדף, למשתמש ללא הגנה אין דרך לעצור אותם.
כאמור, התכונה החדשה אמורה להיכלל בגרסה 14 של הדפדפן, כשרגע הגרסה היציבה האחרונה שלו היא 12. עם זאת, היא כבר כלולה בגרסת ה-Nightly שמשמשת ככר לבדיקות וניסויים שמבצעים מהנדסי התוכנה של פיירפוקס לפני שמשלבים חידושים בתהליך הבנייה הרגיל של הדפדפן. משתמשי גרסה זו צריכים לכתוב בשורת הפקודה about:config ולאחר מכן לחפש ברשימת הגדרות של הדפדפן את השורה plugins.click_to_play ולשנות את ערכה ל-enable.
יש לציין שגרסת ה-Nightly אינה נחשבת ליציבה, ובנוסף היא אינה תומכת בחלק גדול מהתוספים, הרקעים והפלג-אינים שזמינים עבור גרסת הבטה והגרסה היציבה של פיירפוקס.