ראש הממשלה נתניהו אמר לפני הדיון בבג"ץ בסוגיית שכונת האולפנה, כי פינוי השכונה הוא בבחינת "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה".

כעת, לאחר שבג"ץ אמר את דברו ודחה את בקשת המדינה לקבלת ארכה בנושא זה, בוחנים בסביבתו של ראש הממשלה את האפשרויות העומדות בפני הממשלה בניסיון לפתור את המשבר ללא צורך בהרס. כך נודע לערוץ 7.

בסביבת נתניהו חוששים, כי לוח הזמנים הקצר, פחות מחודשיים, איננו מאפשר לקדם חקיקה להסדרת בתי השכונה, ועל כן סימנו שם פיתרון חלופי בדוגמת הוצאת צו תפיסה לשטח עליו בנויים בתי השכונה.

"צו תפיסה" הוא צו אותו מוציא המפקד הצבאי של אזור יהודה ושומרון, אשר מפקיע קרקע מבעליה החוקיים ולמעשה הופך את הקרקע ל"אדמות מדינה".

במידה שהדרג המדיני, ראש הממשלה ושר הביטחון, יורו למפקד הצבאי להוציא צו תפיסה לקרקעות השכונה, ישתנה לכאורה מעמדם של הבתים כך שיוכלו להישאר במקומם.

למרות קלותו לכאורה של פתרון זה, אשר איננו מצריך חקיקה ומהווה צעד מנהלי, הוא איננו נקי מבעיות. החלטת "בג"ץ אלון מורה" משנת 1980 מעלה ספקות באשר לאפשרות שמהלך כזה יעמוד במבחן בג"ץ, בין השאר מאחר שבניגוד לחקיקת הכנסת מהלך מינהלי מצוי תחת ביקורת משמעותית יותר.

נציין כי ההצעה להרחבת התפיסה הצבאית על קרקע של שכונת האולפנה הובאה לממשלה על ידי יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ יעקב (כצל'ה) כץ באמצעות השר שלום שמחון מקורבו של שר הביטחון אהוד ברק בעת שביקר בשכונת האולפנה לפני מספר חודשים.