
קואליציית הענק שגיבש לעצמו ראש הממשלה נתניהו עם הצטרפות מופז לממשלה נוחה מאור לנתניהו, אבל במקביל היא גם בעייתית מאוד מבחינה דמוקראטית.
האופוזיציה המונה 36 חברי כנסת החלוקים בדעותיהם – ערבים, איחוד לאומי, מרצ ומפלגת העבודה, אינה יכולה אפילו להחתים ארבעים חברי כנסת שיחייבו את ראש הממשלה להגיע לדיון מיוחד בכנסת. גם לא פשוט להחתים 25 ח"כים שיאלצו את הכנסת להתכנס לדיון פגרה.
על מנת להתמודד עם הסוגיה מבקש חבר הכנסת אורי אריאל מיו"ר הכנסת, רובי ריבלין, לשנות מעט את הכללים, על מנת לאפשר פעילות דמוקרטית סבירה בפרלמנט שלנו.
במכתבו ליו"ר הכנסת דורש אריאל לשנות חלק מכללי המשחק. בין יתר הדרישות שהוצגו במכתב, ביקש ח"כ אריאל להפחית ל-20 את מספר החתימות המחייבות הופעת ראש הממשלה בפני הכנסת, להפחית ל-15 את מספר חברי הכנסת שיכולים לדרוש הצבעה שמית במקום 20 הדרושים כיום וכן להוריד ל-20 את מספר החתימות הדרוש לכינוס המליאה בזמן פגרה במקום 25 חתימות.
בראיון ליומן ערוץ 7 מזכיר אריאל כי גם יו"ר הכנסת עצמו ציין שהמבנה הפרלמנטארי העכשווי מהווה סכנה מסוימת לדמוקרטיה. כעת הוא מקווה שאכן יתקיים דיון בניצוחו של יו"ר הכנסת סביב הבקשות, אם כי גם הוא מודע היטב לכך שקיומו של דיון כזה תלוי ברצונם של אנשי הקואליציה. "אני מקווה שהקואליציה תבין שזה עניין של כולנו, גם שלה ולא רק של האופוזיציה", הוא אומר.
לפי שעה מקיים אריאל קשר עם גורמי קואליציה במגמה להגיע להסכמה על השינויים הנדרשים בכדי לבצר את הדמוקרטיה הישראלית, ולדבריו גם אם הוא מסרב לפי שעה לומר עם מי בדיוק הוא משוחח ואילו תגובות הוא מקבל מכל אחד מבני שיחו "יש הבנה. עכשיו זו שאלה של רצון טוב, קצת ענווה ופחות שכרון כוח של 'נעשה מה שאנחנו רוצים וכו''".
עם זאת, מודע היטב לנטיית הלב של חבריו לפוליטיקה, משוכנע ח"כ אריאל שללא דרבון ורוח גבית מצידה של התקשורת הישראלית לדרישותיו יהיה קשה מאוד לקדם מהלך שכזה.