מאפייני התזונה של מרבית האוכלוסייה בקנדה מסכנת את בריאות הציבור ומגדילה את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, זו תמצית הדוח שפרסם ביום שני (15.5.12) ארגון Conference Board of Canada. דניאל מונרו, מבכירי החוקרים במכון, ציין כי התזונה של הקנדים טובה במידה מה יותר מבעבר, ואולם הציבור, ובכלל זה ילדים ובני נוער, עדיין חשוף לסיכונים לבריאותו בשל חשיפת יתר לשומנים, מלח וסוכר ורבים אינם צורכים מספיק פירות, ירקות וסיבים. “חייבים לפעול כדי לשפר את מאפייני התזונה שאנו צורכים, בפרט בקרב ילדים, על מנת להפחית את הסיכון למחלות כרוניות על הנטל הבריאותי, הכלכלי והחברתי שלהן,” אמר מונרו. הדוח, שפורסם ע"י Centre for Food in Canada חקר את השפעת גורמי הסיכון הקשורים לתזונה על שלושת המחלקות הכרוניות הנפוצות ביותר, ובראשן מחלות הלב, סרטן וסוכרת, בחן את הדרך בה התעשייה, הממשלה והצרכנים מתמודדים עם הסיכונים הכרוכים בתזונה לקויה והציג שורה של המלצות לשיפור המצב הקיים, בעיקר באמצעות פעולות להגברת המודעות למזון בריא. מחברי הדוח מצביעים על גורמי הסיכון העיקריים לבריאות הציבור ולמחלות כרוניות הקשורים לתזונה. מסתבר, כי הצריכה היומית הממוצעת של נתרן מגיעה ל-3,400 מליגרם, למעלה מפי שניים מהכמות המומלצת (1,500 מיליגרם). המזון המעובד החביב על הקנדים מכיל במקרים רבים כמות גדולה של נתרן. 70 אחוזים מכלל הגברים ו-50 אחוזים מכלל הנשים צורכים יותר קלוריות ממה שהם שורפים בפעילות גופנית. בשנת 2008 הוגדרו 62 אחוזים מהאוכלוסייה כבעלי משקל יתר או שמנים, ומכאן כנתונים בסיכון גבוה ללקות במחלות כרוניות. במחקר עלה, כי ילדים מעטים נוהגים לאכול 5 או יותר מנות של ירקות ופירות ביום, וכי ילדים רבים צורכים יותר קלוריות ממה שהם שורפים בפעילות גופנית. נתוני ההשמנה מדאיגים במיוחד. רבע מכלל הילדים בגילאים שבין 6 ל-17 מוגדרים כבעלי משקל יתר או שמנים.