
בסקר שערך מכון המחקר 'פאנלס' בקרב 300 יהודים תושבי יו"ש עולה כי לשאלה מה יעיל יותר במאבק ציבורי רק 7% האמינו שההפגנות אמיתיות יעילות.
66.2 אחוזים קבעו כי יש לשלב בין הפגנות לפעילות נכונה ברשת החברתית ואילו 13.9 אחוזים מהנשאלים השיבו כי ללא שליטה ברשתות החברתיות אי אפשר יהיה לייצר שינוי בדעת הקהל.
נתון מפתיע נוסף בקרב הנשאלים מראה כי ללמעלה מ-75% בין תושבי יו"ש יש חשבון בפייסבוק והם נכנסים אליו לפחות פעם בשבוע.
לשאלה "מה לדעתך עשוי למנוע הצלחה של מאבק למען ההתיישבות ברשת החברתית בדומה למחאה החברתית בקיץ האחרון", העריכו 42.4% כי אין גורם כזה, 28.8% חשבו כי התקשורת הממוסדת תמנע זאת ואילו 6.6% חשבו שחוסר השליטה ברשתות החברתיות ימנע זאת.
הסקר המדובר נערך לקראת פתיחתו של קורס 'רשתות חברתיות' של ועד מתיישבי שומרון בנימין והמועצות האזוריות. משך הקורס יהיה 14 מפגשים בהם ילמדו ויתרגלו המשתתפים שימוש נכון ברשתות החברתיות.
בעקבות הסקר אמר יו"ר וועד מתיישבי שומרון, בני קצובר: "אני סבור שכל כלי בהשפעה על התודעה הישראלית שמגיעה ישירות לליבו של האדם בישראל היא יעילה וטובה. לעיתים זו הפגנה שמפגינה את עוצמתו של הציבור בפועל ולעיתים זה יכול להיות בטיעון חזק, או סיפור או תמונה ברשת החברתית. ההפגנות הן חשובות אך צריך להבין שבעולם של היום הן לא מספיקות".
מנהל הקורס, איתי שקולניק הסביר את חשיבות הפעילות ברשת החברתית ומטרות הקורס "לפעמים העלאת תמונה מאירוע יישובי, שקיעה, או סתם אירועים מחיי היום יום שוברים מחיצות רבות וסטיגמות שעדיין קיימות בחברה הישראלית. אפילו סרטון ביוטיוב שעשוי ביצירתיות ולא השקעה גדולה יכול להגיע לרייטינג גבוה הרבה יותר מכתבה באתר חדשות באינטרנט. בלוג שכתוב טוב ומופץ בצורה נכונה יכול לגעת בלבבות הרבה יותר מטור דעה באחד העיתונים. המטרה שלנו תהיה גם הטמעה של החשיבות והיכולות וגם הקניית כלים מעשיים לביצוע".
מנהל היחידה האסטרטגית המועצה אזורית שומרון ואחד המרצים בקורס, יוסי דגן, התייחס גם הוא לתוצאות הסקר ואמר כי "לאחר שבשלוש השנים האחרונות אנו עוסקים בהשפעה על כלי התקשורת המסורתיים, ע"י סיורים ועבודת הסברה מול אנשי התקשורת, הגיע הזמן לטפס קומה ולהתגייס למערכה המשמעותית יותר כיום, ניו מדיה והרשת החברתית. כיום השמאל הקיצוני שולט שליטה מאורגנת וכמעט מלאה ברשת החברתית. עלינו להתגייס ולשנות את המגמה גם שם".