האירוע שהתרחש בימים האחרונים בו ילדה כבת שלוש כמעט ונפטרה בעקבות אכילת מזון שהכיל חלב, מעלה מחדש סוגיית האזהרות החסרות במקומות בילוי מתכולה אלרגית של מזון. כזכור, לפני כשנה נפטרה צעירה שאכלה וופל בלגי בבית קפה, וזאת כתגובה אלרגית חמורה למזון שהוגש לה. בעקבות מותה פנו עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און לסגן שר הבריאות, חבר הכנסת יעקב ליצמן, בדרישה לחייב לציין במזון רכיבים שגורמים לאלרגיה. ליצמן מצידו הבטיח שהנחיה ברוח זו תופץ עד סוף שנת 2011 אך עד כה דבר לא נעשה. נזכיר כי בפנייתם קבעו עורכי הדין כי "התקנת תקנות ברורות לעניין סימון אלרגניים במוצרי מזון, לרבות במזון המוגש במסעדות (הן מבחינת פירוט מרכיבי המוצר, לרבות מרכיבים אלרגניים, והן מבחינת מידע תזונתי על המוצר) יכולה ותימנע אסונות כבדים", זאת בעיקר לנוכח העובדה הסטטיסטית ולפיה כעשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה אלרגיים לרכיבי מזון שונים. במכתבם הפנו עורכי הדין את סגן שר הבריאות לעובדה, שכבר בשנת 2004 הומלץ על ידי האיחוד האירופי ומינהל המזון והתרופות האמריקאי להוסיף ציון בולט על אריזות של מוצרים שמכילים רכיבים הידועים כמחוללי אלרגיה בהם חלב, ביצים, דגים, אגוזים, חיטה, סויה, בוטנים ושומשום. לדבריהם "במדינות העולם הותקנו תקנות מתאימות לעניין סימון מוצרי מזון. במספר מדינות בארצות- הברית אף הוגשו הצעות חוק לחיוב מסעדות לציין את המידע הדרוש בתפריטיהן, לרבות רכיבים אלרגניים". כאמור בתשובתו הודיע סגן שר הבריאות כי חקיקת המשנה בעניין זה תושלם עד סוף שנת 2011, אך כאמור, עד כה לא נעשה דבר בעניין. לפי התקנות, שהובטח כי תפורסמנה עד סוף שנת 2011, תהיה חובה לסמן מזון ארוז מראש אם יש ברכיביו אלרגן, או שלצורך ייצורו שימש רכיב המכיל אלרגן בשיעור כלשהו. עוד הובטח כי התקנות שתפורסמנה מתייחסות ל – 16 מזונות הידועים כמקורות שכיחים לאלרגיה. בימים האחרונים, בעקבות המקרה האחרון בו ניצלה ילדה כבת שלוש ממוות שכמעט ונגרם מאכילת מזון לו הייתה אלרגית, שיגרו עורכי הדין מכתב נוסף לסגן שר הבריאות ובו הם תובעים להשלים את החקיקה וליישם את ההבטחה שנמסרה בעבר. מלשכתו של סגן השר נמסר לעורכי הדין כי הבקשה התקבלה והיא מועברת לטיפולם של אנשי המקצוע.