להדיח? זועבי על במת הכנסת
להדיח? זועבי על במת הכנסתפלאש 90

בפאנל שהתקיים לאחרונה במכללת גורדון לחינוך בחיפה, אמרה ח"כ חנין זועבי (בל"ד), כי טוב שהועד האולימפי סרב להיענות לבקשה הישראלית לקיים בטקס הפתיחה של האולימפיאדה, דקת דומייה לזכר 11 הספורטאים הישראלים שנרצחו באולימפיאדת מינכן.

זועבי אמרה בפאנל, כי צריך להזכיר קודם כל את הפלסטינים שישראל רצחה.

רון קרמן, אב שכול מחיפה, שבתו טל נרצחה בפיגוע האוטובוס בקו 37, אומר לערוץ 7, שהוא תמה על כך שמכללה לחינוך מזמנת חברת כנסת ערבית שתאמר דברים כאלה, "יש שם אמנם במכללה גם סטודנטים ערבים, אבל הדברים של זועבי קשים מאוד, כנראה שהעיוורון הפוליטי שלה מעביר אותה על דעתה".

קרמן טוען שהענקת חופש דיבור לחברי כנסת שמפיצים דברי בלע נגד ישראל היא חמורה, "לפעמים אנחנו מאבדים את הצפון ובשם חופש הדיבור נותנים לכל מיני אנשים לעשות פרופגנדה זולה. אני חושב שהיה ראוי, שאותה זועבי תצהיר שהיא מתביישת בבני עמה שרצחו את הספורטאים".

ממכללת גורדון נמסר בתגובה: "המכללה האקדמית לחינוך גורדון מוקירה את הדמוקרטיה, שבזכותה כל אדם זכאי להביע את דעתו. התוכנית 'מדברים גורדון' היא תוכנית אקטואליה שבה מתארחים פוליטיקאים מכל קצות הקשת הפוליטית. ראשון המתראיינים היה מנכ"ל יש"ע, שגם דעותיו לא מקובלות על כל חלקי החברה הישראלית. אנחנו דוגלים באמירה 'גם אם אני לא מסכים לדעתך אלחם על זכותך להשמיע אותה בצורה תרבותית'".