בזמן שאלפי עמותות מחלקות חבילות של אוכל לנזקקים לקראת החג, יש מי שדואג לתרומה קצת שונה ואפילו פרקטית. יוסי לכר עוזב את עיסוקיו, חבריו ומשפחתו, ולמעלה מ- 24 שעות ביממה הוא ועשרות מתנדבים, רובם צעירים מהציונות הדתית, מכינים אוכל מוכן לנזקקים. בראיון לערוץ 7 לכר מספר על הרעיון שמאחורי הפרויקט, "יש הרבה עמותות שמחלקות מזון. במהלך התנדבותי בעזר מציון שאלתי את החולים מה אתם אוכלים בחג? והם ענו לי שהם קיבלו עופות ודגים קפואים ואין באפשרותם לבשל ולכן הם אוכלים רק את הדברים המוכנים כמו חומוס וטונה. אז הבנתי שהתוספת השולית כדי שסל המזון יהיה רלוונטי הוא לבשל אותו. וככה לפני 6 שנים עלה הרעיון להכין אוכל מבושל ומוכן לארוחת חג וכך לא יצטרכו ללכת לבית תמחוי ולעמוד כעניים בפתח. הארוחות האלה מיועדות לחולים שלא יכולים לבשל לעצמם, שאין להם כסף או משפחה שיכולה לארח אותם". "כל ארוחה מורכבת ממנה ראשונה ושלשה סלטים לצידה, מנה עיקרית ושתי תוספות, כפול 4 ארוחות, ובסה"כ 1400ארוחות. אין מנה אחת שאנחנו תורמים מבלי שאנחנו היינו מוכנים שהיא תיהיה אצלנו על שולחן החג, כל המנות הן ברמה גבוהה וזקוקות רק לחימום", מוסיף לכר. מי עומד מאחורי הפרויקט? "כל האנשים שעובדים בפרויקט הזה הם מתנדבים ו-100% מהכספים שנתרמו הולכים לפרויקט, את המבנה תרמה עמותת עזר מציון,חלק גדול מהתלמידים הם מישיבת מכון לב, ועוד הרבה בנות מתנדבות מהאולפנות בירושלים. בכל רגע נתון יש 60 מתנדבים שעובדים הן בבישול והן באפיה". היית מצפה מהמדינה להרים פרויקט מסוג זה? "אני סקפטי לגבי היכולת של המדינה לעשות פרויקט כזה. אין ספק שבמדינה מתוקנת מחלקות הרווחה היו יכולות לדאוג לפרויקט מסוג זה. שנה טובה".