
לאחר שעות ארוכות של חיפושים, נמצא בליל שמחת תורה הילד, אדם חמד, בן השלוש שנעלם ביערות הסמוכים ליישוב הר אדר שבפרזדור ירושלים. הילד נמצא על ידי חובש של 'איחוד הצלה' המתנדב גם ביחידת הכלבנים של מכבי האש במחוז ירושלים ויו"ש. הילד נמצא בין השיחים כשהוא רועד מקור, אך לא נזקק לטיפול רפואי.
סמוך לכניסת החג פנו גורמים במשטרת ירושלים למוקד 'איחוד הצלה' וביקשו להזעיק מתנדבים של הארגון על מנת לסייע בחיפושים אחר הילד שנעלם באזור היישוב הר אדר. בשל החשש האמיתי לחייו של הילד, הורו ראשי אגף ההלכה בארגון למתנדבים לצאת ולסייע בחיפושים במהלך החג, ואל החפ"ק במקום זרמו עשרות רבות של חובשים מתנדבים של 'איחוד הצלה' מסניפי ירושלים וקריית יערים, כשהם מתוגברים גם על ידי רכבי שטח של הארגון.
אחד החובשים, יוסי עמר, הוא גם מתנדב ביחידת הכלבנים של כיבוי האש. ככונן של 'איחוד הצלה' הוא מיהר לאזור כשהוא רכוב על אופנוע החירום של 'איחוד הצלה' שברשותו, ובזירה החל בסריקות יחד עם מתנדב נוסף ובסיוע כלב מיחידת החילוץ של כיבוי האש. כשלוש שעות לאחר תחילת החיפושים - מצא עמר את הילד.
"היינו במרחק של 200-300 מטר מהכביש, והכלב הוביל אותנו כל הזמן לכיוון מסוים. חשבנו שהוא מזהה את האנשים ולכן חותר לכיוונם, אבל אז שמעתי צעקה קלה מתוך היער החשוך", משחזר יוסי עמר. "כשהתקרבתי מעט, גיליתי את הילד כשהוא תשוש ושוכב בתוך השיחים".
"כשראיתי את הילד השתמשתי בידע שלי כחובש ובדקתי אותו", הוא מספר. "לא הייתה לו כל בעיה, פרט לעובדה שהוא קפא מקור. שמתי עליו את המעיל שלי והתחלתי לעלות עמו לכיוון החפ"ק, כאשר אנחנו מעדכנים בקשר שמצאנו את הילד".
את השמחה שהתחוללה בחפ"ק עם קבלת הבשורה וקידוש ה' שבא בעקבותיו קשה לתאר. עשרות מתנדבים של 'איחוד הצלה', בבגדי חג, פצחו בשירה של שירי שמחת התורה, כשאליהם מצטרפים לריקוד גם אנשי כוחות ההצלה האחרים שחלקם הניחו על ראשם כיפות ושמחו בשמחת החג.
למרות שכלי תקשורת רבים ביקשו ממנו לתאר את השתלשלות המקרים עד למציאת הילד, סירב החובש המתנדב יוסי עמר להתראיין בשל קדושת החג.
מפקד מרחב ציון במשטרת מחוז ירושלים, נצ"מ אלי כזרי, הודה לכוחות ושיבח את שיתוף הפעולה בין כלל הארגונים, "כאשר הגיע הדיווח על ההיעדרות, הייתי עם ילדיי בדרך לבית הכנסת על מנת לחגוג בשמחת תורה", אמר, "הצלת חיים קודמת לכול ולכן מיהרתי לחפ"ק וכאן לשמחתי מצאתי עשרות מתנדבים שעזבו את בתי הכנסת, כמוני, בשל המטרה הנעלה של הצלת חיים. חשתי את התחושות שאתם חשתם. היום הוכחתם לכולנו את העוצמה הטמונה בכם – בכמות ובאיכות – ובסופו של דבר אתם אכן מצאתם את הילד", הוסיף.
"השירה המרוממת ברגעים הללו של 'תורת ה' תמימה' ו'הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך' שנשמעה מפיהם של כל הכוחות – חרדים ושאינם – חשפה בפנינו את האחדות הנפלאה ששררה בין כלל הכוחות וקידשה שם שמים ברבים", סיכם אחד ממתנדבי 'איחוד הצלה'.
על פי הנחית ראשי אגף ההלכה ב'איחוד הצלה' ובהוראת גדולי התורה שליט"א, מספר מתנדבים מ 'איחוד הצלה' מצוות מזרח ירושלים, השיבו לבתיהם את המתנדבים שאינם כוננים.