תרגול רעידת אדמה
תרגול רעידת אדמהפלאש 90

אל"מ אלון גלרט מפיקוד העורף מתייחס בראיון לערוץ 7 לתרגיל העורף הגדול הנערך השבוע "נקודת מפנה 6", ומסביר כי במדינת ישראל אין מנוס מהיערכות לתרחיש של רעידת אדמה.

"פיקוד העורף נערך מטבע הדברים לכמה תרחישים, חלקם מעשה ידי אדם כמו מלחמות, וחלקם האחר אסונות טבע. אסון הטבע המרכזי בהקשר זה הוא רעידת אדמה", מציין גלרט.

גלרט מזכיר כי ישראל מצויה סמוך לשבר הסורי-אפריקני, וככזו היא חשופה לסכנה של רעידות אדמה משמעותיות, "אנחנו יודעים שבערך אחת למאה שנה מתרחשת רעידת אדמה משמעותית ואליה צריך להיערך".

גלרט מציין כי בניגוד לעבר ההנחיות כיום במקרה של רעידת אדמה הן ברורות וכוללות סדר עדיפויות מוכר וידוע. העדיפות ראשונה היא היציאה לשטח פתוח כפי שהוא מסביר, "רעידות אדמה כשלעצמן אינן גורמות בדרך כלל נזק גדול, הבעיה מתחילה מאיתנו בני האדם, אשר בונים בניינים, ואלו עלולים להינזק ולהזיק. לכן הטוב ביותר הוא לצאת לשטח הפתוח".

בעדיפויות הבאות מונה גלרט את הממ"ד, המרחב המוגן הדירתי, ולאחריו את חדר המדרגות. הכניסה מתחת לרהיט כבד היא העדיפות האחרונה.

גלרט מוסיף, כי גם בשגרה יש להיערך לרעידת אדמה, בין השאר על ידי התאמת סביבת המגורים ועיגון חפצים שעלולים לעוף ולפגוע במהלך רעידת האדמה.