מזל"ט מל"ט
מזל"ט מל"טצילום: פלאש 90

איראן טוענת הבוקר כי ברשותה תמונות שצילם מזל"ט החיזבאללה שהצליח לחדור לישראל בתחילת חודש אוקטובר.

לדברי גורמי ביטחון במדינה, המזל"ט הצליח לצלם בסיסים רגישים בישראל ולשדר את התמונות. ראש ועדת ההגנה של הפרלמנט האיראני, איסמעיל קאוסארי, אמר כי ארצו מחזיקה בצילומים של מתקנים סודיים בישראל.

"המל"ט שיגר תמונות מ'בסיסים רגישים' לפני שהוא הופל'", אמר הבכיר האיראני לעיתון האיראני בשפה הערבית "אל-אלאם". לדבריו, התמונות הועברו באינטרנט ולאיראן יש כעת צילומים של אזורים סודיים.

מספר ימים אחרי שיגור המזל"ט קיבל מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, את האחריות על שיגורו של המזל"ט שחדר לשמי ישראל לפני חמישה ימים. בנאום טלוויזיוני ששודר ברשת החדשות של חיזבאללה, "אל-מנאר", אמר נסראללה כי המזל"ט מתוצרת איראנית.

"המזל"ט שלנו חדר לעומק השטח שלהם וטס מעל מתקנים רגישים", אמר, והדגיש כי "בישראל שיקרו כשטענו שזיהו אותו עוד כשריחף מעל הים". לדבריו, "הם (הישראלים) שולחים מטוסים ללבנון כל הזמן".

נסראללה איים כי אנשיו "יכולים לפעול בשמי ישראל מתי שרק ירצו. זאת לא הייתה הפעם הראשונה, ובטח גם לא הפעם האחרונה". מזכ"ל חיזבאללה ציין כי כלי הטיס " יצא מלבנון, עבר מאות קילומטרים ודרך הים - חדר לשמי ישראל".

בדצמבר 2010 יירט חיל האוויר בלון לא מזוהה שריחף בדרום הארץ. הירי בוצע לאחר שיחידת הבקרה הדרומית של חיל האוויר זיהתה בלון שנע באזור אסור. בדיקה העלתה כי כי הבלון שיורט ריחף גם מעל הקרייה למחקר גרעיני בדימונה.