משרד התעשייה הסיני פרסם נתונים מעניינים העוסקים בריבוי המפעלים המצוידים באישור כשרות. בין השאר, עולה מנתונים אלו, כי צריכת המזון הכשר בתוככי סין, עלתה בשנה האחרונה, ב60% לעומת השנה הקודמת. מתברר, כי עם התרחבות התופעה של הפתיחות הסינית לעולם המערבי, נחשפים יותר ויותר אזרחי סין לעניין של מזון כשר, ומאחר והתובנה התרבותית הבסיסית של הסינים ביחס ליהודים היא חיובית ומעריכה מאד, הם נוטים להאמין כי אוכל כשר הוא אוכל בריא ונקי. האדמו"ר משאץ - הרב רבי דוד מוסקוביץ, המכהן כראש מערכת הכשרות SKS למהדרין אשר תחת השגחתו נמצאים מפעלים רבים בסין ובעולם, מסביר את התופעה: "באופן כללי, נקודת המבט הבסיסית של הסינים על היהודים היא, הערכה והתפעלות. כל דבר שקשור ליהודים שהם 'חכמים ועשירים' יוצר התעניינות אצלם". "למשל, יש היום יותר מעשרים ספרים בסינית שנכתבו על ידי סינים 'איך לחנך ילדים בשיטת היהודים'. עם השפע הכלכלי והחיים הטובים והעלייה הכללית באיכות החיים, מגיעה התעניינות גוברת במזון יהודי כשר". "אם בעבר היינו שומעים בסין כי 'יו-טיי-רן צ'ינאנג' 'יהודים חכמים'. כיום ניתן לשמוע יותר ויותר מסינים כי 'כושל, שי ליאנ חַה דאוּ שיפין' כלומר 'כשר, זה אוכל בריא'. ישנם סינים רבים המאמינים כי צריכת אוכל יהודי היא 'דיאטה לשכל' וכי הדבר ישפר את החכמה השכלית ואיכות החיים שלהם". באופן עקיף איכות החיים עבור היהודים הנמצאים בסין תלך ותשתפר, שכן זמינות האוכל הכשר במרכולים החדשניים של סין עולה מעת לעת. נראה כי לא ירחק היום בו ניתן יהיה להשיג אוכל כשר בסין כמו באירופה ובארצות הברית.