שטרות כסף
שטרות כסףצילום: פלאש 90

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (שני) כתב אישום נגד 11 נאשמים, חלקם בני משפחה אחת, בו נטען כי קיבלו ממשרד החינוך במרמה 48 מיליון ש"ח.

בין סעיפי האישום, מרמה במסגרת עמותות קש וקבלת דבר במרמה, הלבנת הון ושיבוש מהלכי משפט והטרדת עדים. הנאשמים משתייכים לפלג חרדי המכונה "קהילת המתמידים".

מכתב האישום עולה, כי במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, ביצעו הנאשמים פעולות רבות ומגוונות, במטרה להונות את המדינה ומוסדותיה ולקבל במרמה כספים. הנאשמים ביצעו את האמור על ידי כך שהגישו בקשות רבות לתמיכה במוסדות תורניים השייכים לקהילת המתמידים, ואשר כללו פרטים כוזבים ומצגי שווא שונים.

על פי כתב האישום, הבקשות הכוזבות הוגשו בכזב בשם עמותות שונות, הנמצאות כביכול בשליטת אנשים שונים, ופועלות ממקומות שונים. בפועל היה מדובר בעמותות אשר הופעלו כולן על ידי הנאשמים, והיו בשליטתם הבלעדית.

מכתב האישום עולה עוד, כי הנאשמים ביצעו פעולות רבות, בהן ניהול ושימוש בעמותות שלא כדין תוך שימוש באנשי קש, הגשות בקשות תמיכה כוזבות תוך יצירת מצגי שווא וזיוף, זאת במטרה להונות את המדינה ומוסדותיה ולקבל במרמה כספים.

כמו כן עולה כי הנאשמים אף "רכשו" את זכויות הניהול של עמותות ותיקות מאת אחרים ושלא כדין וזאת לצורך קידום מעשה המרמה. הכול כפי שיפורט.

הבקשות הכוזבות כללו פרטים כוזבים אודות פעילות העמותות: הנאשמים הציגו למשרד החינוך מצג שקרי אודות כמות התלמידים במוסדות העמותות, כמות שאותה הגדילו הנאשמים באמצעות שימוש בפרטיהם של מי שאינם תלמידים בפועל בעמותות אליהן מתייחסת הבקשה.

כתוצאה ממעשי המרמה, קיבלו הנאשמים במרמה לחשבונות הבנק של העמותות השונות את כספי התמיכות שהעביר משרד החינוך לעמותות. סך כספי המרמה אשר העביר משרד החינוך לנאשמים בתקופה הרלוונטית הינו מעל 48 מיליון ₪.

בכתב האישום נקבע, כי במהלך ביצוע העבירות, הפיקו הנאשמים במרמה הכנסות של עשרות מיליוני ש"ח, כתוצאה ממצגי השווא שהציגו בפני רשויות המדינה. הכנסות אלו, אשר הושגו כתוצאה מביצוע עבירות, מהוות "רכוש אסור", כהגדרתו בסעיף 3 לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000. במהלך ביצוע העבירות המתוארות לעיל, ובסמוך לאחריהן, ביצעו הנאשמים פעולות רבות אשר נועדו להסתיר להסוות ולטשטש את מקור הרכוש האסור, צורת השימוש בו, זהות המשתמשים בו, את מקומו, ואת תנועותיו, ובכך הלבינו כספים אלה.לאחר שהתחילה חקירת משטרה בעניינם של הנאשמים, פעלו חלק מן הנאשמים על מנת לשבש מהלכי משפט.