טעות אנוש של עובדת בבית מלון הביאה לאשפוזו של נער אלרגי למאכלי חלב שטעם וופל בלגי. כעת מסתבר שאזהרות האלרגנים שסגן שר הבריאות הבטיח זה מכבר לחייב את פרסומן - עדיין אינן מפורסמות. נזכיר כי לפני כארבעה חודשים קיבל סגן שר הבריאות, ח"כ הרב יעקב ליצמן, את עמדתם של עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און והודיע כי נוסח התקנות המחייבות לסמן אלרגנים במזון מצוי בשלבים סופיים, ויועבר בימים הקרובים לכנסת. סגן השר כתב לעורכי הדין כי התקנות עברו ניסוח משפטי מחודש ובקרוב יפורסמו. במכתבו נאמר כי "טיוטת תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אלרגני במזון), הקובעת חובת סימון מזון ארוז מראש, נמצאת עתה בשלבים הסופיים טרם העברתה לכנסת". עוד הודיע אז סגן השר הבריאות לעורכי הדין כי לאור הערותיהם שהתקבלו בעניין טיוטת התקנות, עברה הטיוטה ניסוח משפטי מחודש, הכולל הטמעת חלק מההערות, שהוחלט לקבלן. כמו כן דיווח כי בימים הקרובים יתקבל אישורו של משרד המשפטים, והתקנות תועברנה לכנסת. בנוסף, הודיע סגן שר הבריאות כי עמדתם התקבלה גם בכל הנוגע למזון הנמכר במסעדות, וכי אנשי מקצוע במשרד הבריאות החלו בעבודה על מדריך בנושא אלרגנים במזון הנמכר בתפזורת, לרבות מזון הנמכר במסעדות. סגן השר הודיע גם שבהמשך תיבחן האפשרות לחייב בחקיקה סימון אלרגנים במזון המוגש במסעדות. ואולם כעת מתברר כי חרף ההבטחות וההתחייבויות, כל זה לא קרה, ובסוף השבוע האחרון הועבר כאמור במסוק נער בן 14 לבית החולים "סורוקה" בבאר-שבע, לאחר שלקה בהתקף אלרגיה קשה. הנער, הסובל מאלרגיה לחלב, אכל במלון "לאונרדו" בים-המלח וופל בלגי שהכיל חלב. בתוך דקות התפתח התקף אלרגיה קשה ביותר, והוא פונה במסוק לבית החולים. בית המלון הסביר, שניתן לנער המזון שהכיל חלב, למרות שהייתה ידועה רגישותו לחלב, בגלל "טעות אנוש של אחת מעובדות בית המלון". נזכיר כי פנייתם הנוספת של כהן ובר-און נעשתה לאחרונה לאחר שאירע כמעט אסון נוסף: צעירה נפגעה במסעדת "קפית" בגן הבוטני בירושלים, לאחר שהוגש לה מרק המכיל גבינה, למרות בקשתה להימנע ממוצרי חלב. מכיוון שהיא אלרגית לחלב ולמוצריו. זמן קצר לאחר מכן היא החלה להרגיש ברע והקיאה. עורכי הדין מזכירים כי רק לפני מספר חודשים כמעט התרחש אסון נוסף: ילדה בת 3, הסובלת מאלרגיה חמורה לחלב, כמעט נפטרה במהלך בילוי במסעדה בקניון. יצוין כי כבר בשנת 2011, בעקבות מותה של צעירה שאכלה וופל בלגי בבית קפה, ונפטרה מתגובה אלרגית חמורה למזון שהוגש לה, פנו עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און לסגן שר הבריאות בדרישה לחייב לציין במזון רכיבים שגורמים לאלרגיה. בר-און וכהן הפנו את סגן שר הבריאות לעובדה שכבר בשנת 2004 הומלץ על ידי האיחוד האירופי, ומינהל המזון והתרופות האמריקאי, על הוספת ציון בולט על אריזות של מוצרים שמכילים רכיבים הידועים כמחוללי אלרגיה : חלב, ביצים, דגים, אגוזים, חיטה, סויה, בוטנים, שומשום ופירות ים. בתשובתו הקודמת הודיע סגן שר הבריאות כי חקיקת המשנה בעניין זה תושלם עד סוף שנת 2011. לפי התקנות, שהובטח כי תפורסמנה עד סוף שנת 2011, תהיה חובה לסמן מזון ארוז מראש אם יש ברכיביו אלרגן, או שלצורך ייצורו שימש רכיב המכיל אלרגן בשיעור כלשהו. בנוסף, הודיע אז סגן שר הבריאות לעורכי הדין כי בהתאם להצעתם, תיבחן אפשרות לפרסם מדריך לצרכנים של מזון הנמכר בתפזורת, לרבות מזון במסעדות. מאחר והתקנות לא פורסמו, פנו כאמור עורכי הדין ורד כהן ורענן בר-און פעם נוספת לסגן שר הבריאות. בתשובתו מלפני כארבעה חודשים קיבל סגן שר הבריאות את עמדתם של עורכי הדין בר-און וכהן, והודיע כי תקנות לעניין סימון אלרגנים במזון תועברנה בימים הקרובים לכנסת.