משרד הבריאות יאפשר ליצרנים להשתמש בהמלצה מטעמו על מנת להגביר את צריכת הלחם מקמח מלא על ידי הציבור, לעודד ייצורו ובכך להביא גם להוזלת המחיר. מדובר בתוית או בשלט, אשר יהיו מוצמדים ללחמים מקמח מלא, אשר יעמדו בקריטריונים שמציב המשרד, ובו יכתב כי "לחם זה עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה נבונה" . את התו יקבלו יצרנים ומשווקי לחם, כגון: מפעלי מזון, מאפיות, מרכולים, קונדיטוריות ובתי קפה, העומדים בדרישות כל דין החלות עליהם (תנאי רישוי בהתאם לסוג העסק) ועל המוצרים האמורים ובדרישות הנחיה זו. על לחמים ארוזים מראש, יסומן התו על גבי אריזתם ועל לחמים שאינם ארוזים ומוצגים למכירה על המדף, יוצג שלט באותו נוסח ליד המוצר במקום בולט לעין. הקריטריונים לשימוש בתו הם: א. הלחם מיוצר מלפחות 80% קמחים מדגנים מלאים. ב. תכולת הנתרן המרבית 400 מ"ג ל - 100 גרם מוצר. ג. הערך הקלורי המרבי 250 קק"ל ל - 100 גרם מוצר. ד. הערכים התזונתיים יהיו בסטייה מותרת עפ"י תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשנ"ג – 1993. היצרן/המשווק ישיהיה מעוניין להשתמש בתוית יחוייב להחזיק ברשותו תיעוד התומך בעמידה בדרישות ההנחיה, לרבות פירוט הרכב המוצר. משרד הבריאות רשאי, באמצעות בדיקות מדגמיות, לבדוק נכונות העמידה בתנאים ולאסור את השימוש בתו/היגד במידה והמוצר אינו עומד בהם.