סקר שפורסם הבוקר (שלישי) בעיתון "הארץ" חושף כי ביומיים האחרונים במהלכם התחוללה "סערת בנט" עלה כוחו של בנט ואילו כוחו של נתניהו נחלש.

על פי הסקר שנערך בימים א' וב' רשימתו של בנט התחזקה בעקבות דבריו בנוגע לפקודה לגרש יהודים מביתו ועלתה מ-11 מנדטים ל-13 מנדטים.

רשימת הליכוד ביתנו לעומת זאת איבדה 4 מנדטים ביחס לסקר הקודם וזכתה ב-35 מנדטים בלבד.

הסקר שביצעה חברת "דיאלוג" בפיקוחו של הפרופסור קמיל פוקס מהחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, מצביע על שינויים קלים בתמונת המנדטים: גוש המרכז-שמאל מונה 53 מנדטים בלבד, מהם 11 של שלוש המפלגות הערביות. גוש הימין מונה 67 מנדטים.

העבודה מקבלת בסקר 17 מנדטים, ש"ס עם 13 מנדטים ויהדות התורה עם 6 מנדטים, התנועה עם 10 מנדטים ויש עתיד עם 9 מנדטים.

על פי הסקר למרצ 4 מנדטים, רע"ם-תע"ל וחד"ש גם עם 4 מנדטים ובל"ד עם 3.

לקדימה 2 מנדטים בלבד ועם שלם ועוצמה לישראל ללא מנדטים כלל.

הסקר ביקש לבדוק את יחס הציבור לפוליטיקאים. לשאלה ממי מהפוליטיקאים הבאים היית מוכן לקנות מכונית משומשת - שליש מהציבור לא היה מוכן לרכוש רכב יד ראשונה או שנייה מאף אחד ממנהיגינו. שיעורם של אלה שכן היו מוכנים לשים נפשם בכפם וכספם על קרן הצבי נמדד באחוזים בודדים בלבד, בין 9% (נתניהו ויחימוביץ') ל-2% (ליברמן).

בשאלה למי אכפת יותר ממך ומבעיותיך. יו"ר מפלגת העבודה, יחימוביץ', זוכה לתמיכה הגבוהה ביותר יחסית לכל עמיתיה, אבל גם היא נמוכה למדי (14% בלבד). וגם כאן, כמו בשאלת המכונית, שליש מהציבור סבור שהוא ובעיותיו אינם מעניינים כלל את מנהיגיו.