
בצה"ל, כך מקובל, קיימת הקפדה על הפרדה בין מגורי בנים למגורי בנות. כך מקובל במחנות ובבסיסים ולרוב מופיעות גם הבהרות בפקודה שנועדו להרחיק חיילים גברים ממגורי החיילות, חלקן מלוות באזהרות ענישה במקרים של חריגה של חיילים בנים אל תחומי החיילות.
הכללים הללו לא נשמרים לחלוטין בקראוון המגורים של חיילי האבטחה בישוב עתניאל שבדרום הר חברון. אל הקראוון המבודד לא הגיעו משום מה הכללים וההנחיות המוכרים כל כך לכל חייל וקצין בצה"ל.
אל מערכת ערוץ 7 הגיע דיווח מגורם ולפיו בעוד בדרך כלל הקפיד צה"ל לשגר למשימת האבטחה קבוצת חיילים או קבוצת חיילות הרי שבימים האחרונים הגיעה למקום קבוצה מעורבת הכוללת שני חיילים חיילת ומפקדת.
הגורם המקפיד על עילום שמו המוחלט, וסיבותיו עמו, מוסיף ומספר כי הארבעה מתגוררים בקראוון החיילים בו לא ניתן לנעול את דלת השירותים ובמקלחון אין אפילו וילון המפריד בין המקלחת לשירותים.
גורם בצה"ל עמו שוחחנו ניסה לקבוע כי המציאות בה חיה קבוצת חיילים וחיילות בקראוון משותף אינה נוגדת את הפקודות, ואולם עיון באתר ישיבות ההסדר מעלה ציטטות מתוך כללי השילוב הראוי, המחייבים כל בסיס בו משרתים חיילים וחיילות יחדיו, ובו עולות קביעות שונות בתכלית.
על פי האמור בכללי השילוב הראוי יש להקפיד על "הפרדה וגידור - יש להקצות מגורים נפרדים לחיילים ולחיילות, בהם לא מתאפשרת היכולת לראות ממגורי הבנים לתוך מגורי הבנות ולהפך, באופן הבא: מבנה - מגורים בשני מבנים נפרדים או במבנה משותף המפוצל לשני אגפים נפרדים, באמצעות שתי כניסות נפרדות או גרם מדרגות במרכז המבנה, המפצל את המבנה לשני אגפים נפרדים או לקומות נפרדות; יש לנקוט בכל אמצעי בר ביצוע על מנת למנוע את היכולת לראות ממגורי הבנים למגורי הבנות ולהיפך. האמצעים יותקנו במגורי שני בני המינים – התקנת מחיצות עם דלת להפרדה בין מסדרונות או בין מסדרון לגרם מדרגות כאשר מדובר בבנין מגורים משותף, התקנת/חיפוי וילונות בחלונות חדרים וכיוב'".
כאמור, על פי הדיווח המדובר המציאות בקראוון המדובר הייתה רחוקה מהכללים המדוברים.
יצוין כי במהלך היממה האחרונה, בעקבות פניית ערוץ 7, בוצעה בדיקה צה"לית במקום וככל הנראה במהלכה הוסדר עניין המנעול בחדר השירותים והוילון החסר - אך המגורים המשותפים נותרו כשהיו.
מצה"ל נמסר בתגובה לדברים: "לא התקבלה כל תלונה בנושא המדובר, והוא הועבר לטיפול הגורמים הרלוונטיים בצה"ל".