גם מי שמקפיד שלא לאכול מקמח שנטחן לפני הפסח יוכל, החל ממחר (שישי), לאכול את הלחמים והחלות הרגילים. מהפיקוח הכשרותי נמסר לערוץ 7 כי כל הלחמים והחלות שאינם מיוחדים ונאפים במאפיית אנג'ל ובמאפיית ברמן בירושלים, ייאפו החל ממחר מקמח שנטחן לאחר חג הפסח. כמדי שנה, סמוך ליציאת חג שביעי של פסח החלו המטחנות והמאפיות לעבוד ולייצר מוצרים חדשים וחמץ לאחר הפסח. במרכולים ברחבי הארץ כבר ניתן לראות קמח שנטחן לאחר הפסח וכן מוצרים נוספים שנאפו לאחר הפסח. בכל מוצר ישנו תאריך ייצור או לחילופין קוד ייצור אשר מציין את היום בו נאפה המוצר ובאמצעותו ניתן לדעת מתי המוצר נאפה. השנה התאריך הלועזי בו חל שביעי של פסח הוא 1/4/2013 ועל כן על עטיפת המוצר שנאפה לאחר הפסח נכתב : 'תאריך ייצור 01-04-2013'. גם במוצר אשר על עטיפתו לא נכתב תאריך ייצור אלא קוד ייצור ניתן לדעת מתי הוא נאפה. התאריך הלועזי בו חל שביעי של פסח הוא היום ה-91 מאז תחילת שנת 2013 ועל כן במוצרים בהם אין תאריך ייצור אלא קוד ייצור ניתן לראות בין ספרות הקוד את המספר 3091 כאשר הספרה 3 מציינת את השנה והמספר 091 מציין את היום בשנה.