חוקרים אמריקאים מצאו כימיקל בבשר אדום המסייע להבין מדוע אכילת הרבה בשר אדום גורמת לפגיעה בלב. המחקר שביצעו החוקרים מראה כי כימיקל בשם קרניטין, המצוי בבשר אדום, נשבר על ידי בקטריה הנמצאת במעי. כתוצאה מכך מתחילה שרשרת אירועים שגורמים לעלייה ברמות הכולסטרול וסיכון מוגדל לבעיות לב. הדיאטנים מזהירים כי לנטילת תחליפי תזונה של קרניטין עלולות להיות תופעות לוואי. עד כה היו מספר מחקרים שטענו כי אכילת בשר באופן סדיר עשויה לפגוע בבריאות. בבריטניה כבר הוגבלו המלצות הרופאים, כך שהמלצה תעמוד על עד 70 גרם של בשר אדום או בשר מעובד ליום. שומן רווי והדרך בה מעובד הבשר נחשבים כיום כחלק מהגורמים לבעיות לב, אך ידוע כי אחוזי השומן הרווי והכולסטרול בבשר האדום אינן יוצאות מהתחום המותר. מחקרים שבוצעו על עכברי מעבדה גילו כי המעי מכיל בקטריה המסוגלת לאכול קרניטין, ולגרום ל"שבירה" שלו בכבד לכימיקל TMAO, הידוע בקשריו לצבירת עודפי שומן בגוף ובכלי הדם. החוקרים מציינים כי עד עכשיו נהגו להתעלם מהכימיקל שנוצר, וחשבו עליו כעל "מוצר פסולת"- שנוצר תוך כדי התהליכים בגוף. ורק עכשיו גילו את הקשר ההדוק שלו לרמת הכולסטרול ורמת המטבוליזם הקיימת בגוף. החוקרים מציינים כי עלה רעיון להמליץ על שימוש בסוג מסוים של יוגורט פרוביוטי לשינוי מאזן הבקטריות במעי.