עם ישראל מתכונן לאירועי יום העצמאות ובהם נפנופי המנגל. ראש מחלקת בתי מטבחיים בר בנות הראשית לישראל, הרב חגי בר גיורא, סיכם ב אתר ישיבה את הלכות הכשרות של המנגל. הרב בר גיורא כתב כי מותר להכשיר בשר/עוף (שלא הוכשר במליחה) על ידי צלייה באש. אולם יותר קל מצד ההלכה להשתמש בבשר מוכשר. הוא הוסיף כי אין לצלות ביחד בשר/שומן מוכשר על יד בשר שאינו מוכשר וכן אין לצלות ביחד כבד ובשר או צלייה ביחד של בשר לא מוכשר ובצלים. כדי שכל חלקי הבשר (שלא הוכשר) יצלו טוב, הדגיש הרב בר גיורא, יש לוודא לפני הצלייה שהבשר הופשר ולא למרוח אותו בנוזל לפני הצלייה. בנוסף יש לפתוח את 4 חדרי הלב ולהוציא את הדם לפני הצלייה. הצלייה עצמה תיעשה רק באופן כזה שהבשר נצלה כל צורכו ורק בדיעבד ניתן להקל בחצי צלייה בתנאי שהוא ראוי לאכילה לרוב בני האדם. בנוגע לכבד שלם כתב ראש מחלקת בתי המטבחיים כי יש לחתכו או לנקבו לפני הצלייה. הרב בר גיורא ציין כי האשכנזים צריכים להקפיד לייחד שיפודים/רשת לצלייה של הבשר/שומן לא מוכשר, שהבשר (שלא הוכשר) לא היה שרוי בדמו/בנוזל 24 שעות, כי אז הבשר אסור באכילה. כמו כן על האשכנזים להדיח את הבשר (שלא הוכשר) לפני הצלייה ולמלחו קצת, בתנאי שההמלחה סמוך לצלייה וכן להדיחו שלוש פעמים אחר הצלייה. עוד ציין הרב בר גיורא כי יש להוריד את ערלת הלב ויש מקלים לא לנקב כבד עוף [היות והורידו ממנו את המרה וחלק מהכבד לפני הצלייה].