זה היה רק לפני 20 שנה. במרחק של פחות משלוש שעות טיסה מישראל. מלחמה עקובה מדם. מלחמת אזרחים שכדרכה גובה מחיר מהאזרח התמים שכל חפצו לחזור הביתה בשלום. לפני מספר שנים פורסם ספר "בא לעולם" מאת מרגרט מצאנטיני (שאף הפך לרב המכר) עליו מבוסס הסרט .הסיפור חוצה עמים, גבולות ומלחמות.
ג'מה (פנלופה קרוז), נשואה באושר ומגדלת את בנה המתבגר יחד עם בעלה השוטר באחת השכונות השלוות של רומא. טלפון מפתיע, ממי שהיה פעם חבר קרוב, מחזיר אותה לעברה הרחוק ומוביל אותה לצאת למסע בסרייבו השכנה יחד עם בנה.
16 שנים קודם לכן, ג'מה מגיעה לראשונה לסרייבו כדי לראיין אנשים לעבודת הדוקטורט שלה על מה שיהיה לימים מלחמת בוסניה. מלחמות הבלקן שקרעו את מדינות יוגוסלביה המתפוררת, מאלצים את ג'מה לעזוב את העיר המופגזת מבלי לדעת מה עלה בגורלם של אהוביה.
היא מחליטה לצאת בחזרה לעיר וזאת כדי להביא לנו הצופים, את סיפור המלחמה ההיא. מלווה בנה, פייטרו, הם חוזרים לעיר ההרוסה לאחר שנמלטו ממנה 16 שנים קודם לכם. המסע לסרייבו, עיר גבול בין מזרח למערב המתאוששת עדיין ממלחמת האזרחים, מחזיר את ג'מה שנים לאחור, אל סיפור אישי ואל האירועים הכואבים שחוותה שם. אותו מסע גם גורם לה לבחון מחדש את כל שידעה על סרייבו ותושביה, על היסטוריה של המקום וההיסטוריה הפרטית שלה.
מעט רקע
מלחמת בוסניה ובירתה סרייבו התרחשה בבוסניה והרצגובינה בין אפריל 1992 לדצמבר 1995, על רקע התפרקות הרפובליקה הפדרלית הסוציאליסטית של יוגוסלביה. הכוחות התוקפים העיקריים הזדהו כסרבים וכקרואטים של בוסניה והרצגובינה. כוחות אלה הונהגו וזכו לאספקה מן המדינות סרביה וקרואטיה (כל מדינה והקהילה האתנית הקשורה אליה), ומבוסניה והרצגובינה עצמה (אז "הרפובליקה של בוסניה והרצגובינה"). בשלביה המאוחרים השתתפו במלחמה גם כוחות נאט"ו. העימות התרחש בעיקר בין הרוב היחסי המוסלמי הבוסני, לבין הסרבים הנוצרים. המלחמה הובאה לסיומה לאחר שנחתם הסכם שלום בין הצדדים.
"נולד פעמיים", הוא סרט אמיץ ומרגש על ימי מלחמה ושלום, על עושר ופשטות ואהבה החוצה גבולות ודורות.