הירקות והפירות העסיסיים והבשרניים, שדות התבואה הזהובים, עדרי הבקר והכבשים, המרחבים האין סופיים בהם הירוק והחום מתערבבים, השפע העצום של תנובת השדה והחוויה החקלאית שמקיפה מכל עבר – כל אלה מהווים כבר שנים השראה למגוון עשיר ומקורי של חוויות קולינריות בהן משולבת תנובת האזור לסוגיה. בשנים האחרונות התפתחה בצפון הנגב תיירות חקלאית ענפה-סיורי קטיף בחממות, איסוף תפוחי אדמה וקציר חיטים ושלל חוויות שנגזרו מעצם היותו של האזור "אסם התבואה של ישראל". לצד אלה החלו לנבוט יזמויות קולינריות בהן מסעדות קטנות, סדנאות בישול, קונדיטוריות ביתיות ועוד. פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת", אשר מתקיים השנה לראשונה ביוזמת עמותת התיירות שקמה בשור ובסיוע משרד התיירות, יציג את הקסם והטעמים שבמקומות מיוחדים אלה, אשר בכולם אפשר למצוא את חומרי הגלם האופיינים לאזור – תפוחי אדמה ובטטה, גזר ועגבניות, בצל ועשבי תיבול, גבינות, שמן זית ועוד. בפסטיבל יתקיימו סדנאות בישול אינטימיות, ארוחות בראנץ' עשירות, שוק איכרים, קולקציות מפתיעות של מאפים ולצידם המון חוויות חקלאיות – קולינריות לכל המשפחה, בהן יוכלו המשתתפים לחוות את התהליך שעוברים גידולי האזור מהשדה לצלחת ולהכיר את האנשים שעומדים מאחוריהם. דוגמאות? ב"מטעמי קוצ'ין" שבמושב נבטים יוגשו ארוחות ביתיות מהמטבח הקוצ'יני העשיר בטעמיו וב"חצר של אורה" במושב כפר מימון נצא לסיור בבוסתן ובו 80 סוגי פירות אקזוטיים מהם נלמד להכין ריבות. בחוות "אל היען" יוגשו ארוחות המבוססות על תנובת החווה והאזור בהן מנת ביצי שלו מלהקת השלווים שגדלה בחווה. מלבד הארוחות יחגגו שם את הפסטיבל במסיבה עברית בסגנון 'בירה ונשירה'. בחצר ביתה של יונה, ב"חוויית יונה" במושב פדויים, תתקיים סדנה של קציר שיבולים באמצעות מגל, טחינה באבני ריחיים וגיבון גבינות ובסופה-ארוחה מעשה ידיה, ב"שביל הסלט" יתקיימו סיורים חקלאיים בחממות ובסופן-סדנה להכנת פסטו ביתי טרי טרי. פלפלים, מלפפונים, סלרי ועוד שיקטפו המטיילים בחממות של חוות הירקות שקד יככבו בסלט ובפוקאצ'ה שיכינו בעצמם ומסע מסחרר חושים בשדה התבלינים הענק "מבוך מרים" במושב ניר משה יסתיים בחליטת לימונדה ביתית מרעננת. את מטעמי המטבח הבדואי באזור יציגו במרכז ג'ו אלון, בחוויה ייחודית אשר תתחיל בסיור גששות ותסתיים בארוחת מטפונה עם תוספות מפנקות וקפה מריר. בחוות נעמ"א יהיו סדנאות גיבון, הגמעת טלאים ויריד אורגני לתוצרת המשק ובמרכז המבקרים של דבש יד מרדכי יתקיימו סדנאות בישול מתוקות והצצה לחיי הדבורים. במסגרת הפסטיבל ניתן לפנות ישירות לכל אחד המקומות וליהנות ממסע מרתק של טעמים, או להצטרף לסיורים מודרכים "מהשדה לצלחת", אשר יובילו את המטיילים במסע של טבע וטעימות, וייצאו מידי שישי מצומת בית קמה וצומת יד מרדכי. בהרשמה מראש. מחיר מוזל ללנים באזור. באתר הפסטיבל ניתן למצוא פרטים מלאים אודות הפסטיבל, חוברת מתכונים על בסיס תנובת האזור שהופקה במיוחד לפסטיבל, אתרי לינה והרשמה ל'סיור מהשדה לצלחת' - www.habsor.co.il